Deschiderea carierei de granit de la Rânca, discutată cu Ministrul Mediului

Deschiderea carierei de granit de la Rânca a ajuns în atenţia Ministrului Mediului! O comisie de la Gorj a purtat discuţii pe acest subiect. Din comisie au făcut parte subprefectul Marcel Romanescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Radu Socolovski şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu. Ministrul Mediului nu si-a exprimat un punct de vedere foarte clar, însă a atras atenţia că sunt necesare toate avizele legale astfel încât să nu fie afectat mediul.

Având în vedere că se încearcă obţinerea avizelor de mai bine de un an pentru deschiderea acestei carierei este foarte posibil ca proiectul să aibă şanse mari de reuşită. Subprefectul, Marcel Romanescu spune că zona Rânca s-a dezvoltat foarte mult, iar turiştii vin în număr mare de când Transalpina a fost deschisă. În aceste condiţii subprefectul este de părere că trebuie analizată bine situaţia. “Am vorbit cu domnul ministru, acum trebuie ca totul să se desfăşoare în cadrul legal. Avizele care trebuie obţinute trebuie să fie legale, deoarece zona Râncă este zonă turistică şi trebuie să analizăm foarte bine situaţia”, a declarat Marcel Romanescu, subprefect de Gorj.

STUDIU

În urma acestor discuţii, societatea care intenţionează să exploateze granit în zona Rânca trebuie să obţină toate avizele necesare. Ulterior se va mai face o analiză a riscurilor, deoarece cariera va fi în apropierea releului. “Se va face şi un studiu seismologic deoarece cariera va fi în apropierea releului” spune Radu Socolovski, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

RISCURI

Riscurile despre care autorităţile locale vorbesc sunt că Transalpina ar putea fi afectată de maşinile de mare tonaj care vor transporta granitul, de asemenea se va folosi explozibil, iar zgomotul ar putea fi deranjant pentru turişti.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: