Descinderi la DNA

DNA marchează ziua şi premiera. Ieri, pentru prima dată, un şef al Agenţiei Naţionale pentru Integritate a fost dus cu mandat la audieri la DNA şi a ieşit în cătuşe. Şeful Integrităţii, care a găsit mii de primari şi consilieri incompatibili sau cu probleme la avere, a ajuns iată în arest într-un dosar legat de retrocedări. Un dosar în care a fost arestată şi şefa de la antiMafie, cum i se mai spune structurii DIICOT.

Până unde va ajunge DNA cu premierele, după ce le-a pus cătuşe şefilor de la Integritate şi antiMafie? Prim-ministru în cătuşe am văzut. Miniştri... cât să facem un guvern după gratii. Parlamentari, cât să constituim un grup atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor. Preşedinţi de consilii judeţene, cam jumătate din câţi există. Primarii şi consilierii, secretarii de stat ori directorii deja nu mai sunt atât de importanţi, încât să fie subiect de ştiri la televiziunile naţionale. Dacă mai adăugăm aici judecători, procurori şi şefi de poliţie, inclusiv un judecător de Curte Constituţională, avem un tablou aproape complet. Ar mai fi doar de menţionat că sunt vizate şi familiile unor lideri politici, mama, sora şi cumnatul premierului, fiica şi ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, fiul lui Hrebenciuc, fiul lui Cocoş şi aşa mai departe.

Unde ar mai putea ajunge procurorii DNA, ca să ne surprindă? Sunt semne că urmează jurnaliştii, din ce în ce mai amintiţi în tot felul de stenograme. Dar, ar fi un spectacol cu audienţă maximă, să ridici un realizator tv de prime-time, din direct, cu mascaţii. Şi apoi? La şefii de servicii secrete? La ambasade? La Cotroceni? La Palatul Victoria?

Cred că până la urmă vom avea parte de descinderi ale DNA chiar la DNA. Unii zic că s-ar putea ca acestea să aibă loc chiar la numărul 3 din instituţie, gorjeanul Dănuţ Volintiru, a cărui soţie, notar public, a beneficiat de contracte bănoase cu Complexul Energetic Oltenia, condus de urmăritul penal Laurenţiu Ciurel. Sau la Ţuluş, cel care îl anchetează pe Greblă că s-a plimbat cu maşina finului Bârcină, deşi chiar soţia lui a folosit vreo şase luni un Lexus înmatriculat pe firmă privată. Soţia lui Ţuluş a explicat că voia să o cumpere şi o avea în probe de şase luni, să vadă dacă merge. De ce nu s-o fi gândit şi Greblă la vrăjeala asta?

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: