Desfiinţaţi parlamentul!

La ultimele sondaje care măsoară încrederea populației în instituții, Parlamentul României a bătut orice record, cu 87% puțină și foarte puțină încredere și doar 13% încredere mare și foarte mare. 13% încredere pentru adunătura aia de penali care se apără unul pe altul, conștienți că nici unul nu e fără de păcat și că roata se învârte, mi se pare foarte mult. Mult prea mult. Din punctul meu de vedere, notarea încrederii în parlament ar trebui să se facă așa cum fac ei majoritățile: dacă 50% + 1 dintre români spun că nu au încredere în parlament, atunci acesta ar trebui trecut cu încredere 0. Și, desigur, ar trebui să demisioneze, dracului, și să ne lase să trăim în liniște puținii ani care ne-au mai rămas. Și sunt puțini tot din cauza lor.

Parlamentul actual este condus de un analfabet care a avut șase neveste și s-a implicat sinistru și hidos în actul de justiție din calitatea sa cea inexplicabilă de al doilea om în stat și conține, printre mulți alții, o figură ca Dan Șova. Ca să fie clar, Dan Șova este vinovat în primul rând de prostie. Când ești așa prost și vrei să ieși în față, ar trebui să ți se dea măcar o pedeapsă cu suspendare. Încadrarea? Simplu: nesimțire în autoapreciere. Dacă ai creierul lui Șova și crezi despre tine însuți că este cazul să conduci țara, atunci trebuie să se întrunească o comisie de stabilire a IQ-ului care, în caz de neîncadrare în limita minimă, să-ți dea o pedeapsă penală. Și exemplele pot continua până la 300 și ceva.

Refuzând încă o dată arestarea lui Șova, Parlamentul continuă să-și dea, consecvent și imbecil, tesle sănătoase în testicule. Respectiv să-și bată cuie în sicriul în care se va îngropa de viu. Cei 13% încredere din decembrie 2014 sunt într-o cădere liberă. În condițiile astea, cam cine ar putea să intre de unul singur (sau cu micul lui partid, fie) în Parlament, în așa fel încât nu să punem problema să salveze imaginea insituției, ci măcar să nu și-o compromită total pe a lui. Imposibil. În ritmul ăsta, dacă Iisus însuși ar învia a doua oară și ar intra în Parlamentul României, după care ar fi arestat în săptămâna următoare, nici un român nu va regreta, ba chiar va zice că și-a meritat-o. Cota lui Iisus se va prăbuși și-a Laurei Codruța Kovesi s-ar dubla, inevitabil. Bietul Iisus, vor zice unii, pe la colțuri. După care vor adăuga: ei, lasă, că și-a și căutat-o!

Cum facem să desființăm parlamentul? Cu cine să vorbim? În ritmul ăsta, un singur lucru e cert: că forma de guvernare a țării trebuie schimbată urgent.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: