Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Despre tradiţia învăţământului pedagogic, la Gorj Tv

Emisiunea ”Cine a fost odată-n Gorj” vă oferă pe 8 august 2011 o trecere în revistă a istoriei învățământului pedagogic din Gorj, din 1832 până astăzi, inclusiv a evoluției Colegiului Național ”Spiru Haret”. Ghidul telespectatorilor GORJ TV prin cei aproximativ 180 de ani de istorie este prof. dr. Gheorghe Gorun, autorul unor lucrări cu această tematică. Telespectatorul poate cunoaște și clădirea Școlii Normale terminată în 1925 în partea de sud a municipiului.

Învățământul cu profil pedagogic a debutat la Târgu-Jiu, în baza Regulamentelor Organice, la 17 aprilie 1832, în spații închiriate. Școala Normală a funcționat cu intermitențe în tot secolul XIX, perioade mai importante 1838-1848, 1872-1886. Începuturile se datorează lui Constantin Stanciovici Brănișteanu, cel care în primăvara anului 1832, în Tg. Jiu, devenea primul profesor public de la noi. În 1838, deschidea primele cursuri de candidaţi de învăţători pentru şcolile săteşti din judeţ, inaugurând învățământul pedagogic în Gorj.

A fost reînființată în 1919, din 1925 fiind dotată cu un local propriu iar din 1934 și cu un amfiteatru. Din 1933 poartă denumirea de ”Spiru Haret”, cu întreruperi în perioada comunistă. Și-a recăpătat denumirea și profilul după 1990, din 1999 fiind Colegiul Național ”Spiru Haret”. Despre trecutul învățământului pedagogic din Gorj, luni, 8 august 2011, la Gorj TV.

Cornel ŞOMÂCU

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: