Deşteaptă-te, bulgare!

Îi înjurăm pe bulgari. Că au infracţionalitate, că au şomaj, că trăiesc prost, că dăm şpăgi la poliţie când mergem spre Grecia. Ne facem însă că nu vedem cum, în multe privinţe, bulgarii sunt deja peste noi. Mergi pe drum la bulgari şi simţi că eşti în Europa civilizată. Mergi la mare sau la munte la bulgari şi simţi că eşti în Europa civilizată.

Din experienţele mele şi ale altor cunoştinţe cu bulgari, ei sunt mai bătuţi în cap decât noi, la nivel individual. Şi atunci, care-i explicaţia? Cum de ne-au luat-o înainte aşa repede?

E simplu: sunt doar proşti, nu şi fuduli. La noi, prostia se îmbină cum nu se poate mai nefericit cu mândria idioată. Cu siguranţa că noi ştim mai bine. Cu certitudinea că, dacă vrem, putem.

Când vine neamţul la bulgar şi-i zice ceva, bulgarul, indiferent cât de şmecher este el în Bulgaria, zice: ”Da, să trăiţi!”. Şi face exact cum a zis neamţul, pentru că are încredere că neamţul ştie mai bine. Pentru că bulgarul e un prost decent, care îşi asumă inferioritatea, dar și-o și urăște, aşa că îşi doreşte să se vindece de ea.

Când au venit nemții la noi să facă tot ce au făcut prin Bulgaria, litoral a-ntâia, de exemplu, noi i-am trimis la plimbare. ”Herr bos, lasă, herr bos, că știm noi mai bine, 'te dreacu de nemțălău! VII TU SĂ NE ÎNVEȚI PE NOI, MĂ?”. Nemții, săracii, se oferiseră să ne ajute doar vreo 5 ani, cât să ne pună pe picioare (timp în care ei doar luau profitul, nu voiau să cumpere proprietăți), apoi să ne lase să ne descurcăm, cu know how și toate alea. N-am vrut așa. Am luat noi (”noi” în sensul de politicienii) toate hotelurile de pe un litoral care acum 20 de ani era zece clase peste bulgari și le-am adus în paragină și faliment. Well done, Romania!

Hai să fim patrioți și să ne uităm la Antena 3 fluturând drapelul național în timp ce rage la străinii care vor să ne asuprească și să ni-l bage la pușcărie pe dom' profesor, ai dracu’ noi să fim, că patriotismul ăsta ne-a adus în rahat de la bun început. În ritmul ăsta, cu patriotism și mândrie prostească, o să ajungem ultimii care merg cu trenurile pe șinele alea vechi, în timp ce Moldova, Etiopia și alte state mai puțin DEȘTEPTE vor fi descoperit trenurile care merg PRIN AER, pe deasupra șinelor. Cam cum au descoperit bulgarii TUNELURILE PRIN MUNTE care să înlocuiască drumurile românești gen Transfăgărășan, rușinile alea naționale care se cațără pe munte și-apoi coboară iar, după 100 de kilometri în care ți-au futut ferodourile, ambreiajul și nervii.

Dar nu mai bine să-i lăsăm pe patrioți cu superba lor patrie și noi să emigrăm, dracului, chiar și în Bulgaria?

PS - am uitat, că tot comenta cineva pe aici... Când un om bine intenționat, fie el neamț sau nu, vine la parlamentarii bulgari și le zice că trebuie să dea o lege în interesul țării, ăia fac cumva și-o trec prin Parlament. La noi, ca să se dea aceeași lege ți se cer o mie de șpăgi (de către parlamentari), cu argumentul: ”păi, știi, boss, eu trebuie să-mi conving o grămadă de colegi să voteze legea aia, degeaba o propun eu dacă n-o votează nimeni, și fiecare așteaptă ceva și etc.”

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: