Deţinut în Târgu Jiu, premiat la Festivalul „Maria Lătăreţu”

Ionuţ Mihail Cobzariu, deţinutul din Penitenciarul Târgu Jiu care a participat la Festivalul „Maria Lătăreţu”, a fost premiat de către organizatori. Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, speră ca premiul să-l motiveze pe tânăr pentru a-şi face o carieră în muzica populară, după ispăşirea pedepsei.

Ionuţ Mihail Cobzariu a impresionat încă o dată juriul Festivalului „Maria Lătăreţu”. După ce la preselecţii a interpretat o melodie din zona sa, din Vâlcea, în concurs a participat cu o melodie ciobănească. A fost pentru prima dată când un deţinut a participat la Festivalul „Maria Lătăreţu”. Ba chiar, a fost premiat de către juriu. „Un deţinut din Vâlcea, care îşi ispăşeşte o pedeapsă în Penitenciarul Târgu Jiu, cântă ciobăneşte, nu la nivel extraordinar, dar suficient încât să-i acordăm o şansă de revenire la normalitate, când se va libera, încât să nu stea complexat că lumea îl va izola şi că nimeni nu-l va băga în seamă. Chiar a primit o diplomă, iar Înalt Preasfinţitul Mitropolit al Olteniei i-a trimis o icoană şi un text ales de încurajare cu credinţă pentru Dumnezeu şi pentru viaţă”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului „Doina Gorjului”.

Ionuţ Mihail Cobzariu a moştenit pasiunea pentru muzica populară de la părinţii săi. „Muzica populară este o pasiune pe care am avut-o de mic, au cântat şi părinţii mei, dar până acum nu am avut această şansă. Mulţumesc celor care mi-au oferit această şansă, iar în continuare voi merge pe acest drum frumos. Mă simt împlinit şi mai cu curaj. Am viitorul înainte şi cred că voi putea face multe de aici încolo”, a declarat Ionuţ Mihail Cobzariu.

PREMII

Trofeul Festivalului „Maria Lătăreţu” a fost obţinut de Anişoara Popescu, din Romanaţi. Interpreţii gorjeni au câştigat un premiu II şi două menţiuni. „Premiul II a fost obţinut de Mihaela Daju, elevă a Şcolii Populare de Artă. De asemenea, Maria Soreanu a obţinut o menţiune, la solişti vocali, iar Ionuţ Pobirci o menţiune la solişti instrumentişti”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: