Deţinuţii, recompensaţi cu permisii şi meniu special de Crăciun

Deţinuţii Penitenciarului Târgu Jiu care nu au creat probleme îşi vor petrece Crăciunul împreună cu familiile lor. Aceştia au obţinut atât permisii de 24 de ore cât şi de 5 zile.

Penitenciarul Târgu Jiu a aprobat 5 permisii de câte 24 ore unor persoane private de libertate care au avut un comportament deosebit pe perioada detenţiei. De asemenea, un număr de şase cereri, pentru permisii de 3-5 zile, au trimise spre aprobare Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. “Aceste persoane private de libertate sunt recompensate în acest mod pentru comportament corespunzător în perioada detenţiei, stăruinţă în muncă şi participarea la programe educative şi culturale. Astfel, se menţin legăturile lor cu familia”, a declarat Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.

Deţinuţii care îşi vor petrece Crăciunul după gratii vor beneficia de un meniu special, îmbunătăţit cu preparate tradiţionale. De asemenea, ei pot solicita câte un pachet cu alimente, fructe şi băuturi răcoritoare din partea familiei. “Lunar persoanele private de libertate au dreptul la câte un pachet de maxim 20 kg de alimente plus 6 kg de legume şi fructe şi 20 de litri apă minerală sau răcoritoare. Pe perioada sărbătorilor ei pot primi suplimentar, pe baza cererilor încă un pachet cu alimente. Pe an, persoanele private de libertate au dreptul la trei pachete suplimentare (de sărbători şi ziua de naştere), a mai precizat Simona Dumitriu.      

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: