Dezbatere liberă despre femeia în politică

Cu două candidate la președinție cu șanse și foarte prezente în media, un bărbat care urăște femeile și o femeie care urăște bărbații s-au întâlnit la o discuție amicală. V-o prezint mai jos, fără concluzii, morala urmând s-o extrageți voi.

Misoginul: Femeile în politică sunt o prostie, ca să nu zic niște proaste, că ar fi pleonastic. Însăși noțiunea de femeie în politică e nefericită pentru că presupune că femeia să ia decizii, să aibă responsabilitate și integritate. Or, știm ce fac femeile cu trupurile lor tocmai ca să ajungă în stratosfera politicii, cum am putea avea încredere să le încredințăm țara pe mână?

Misandra: Poftiiim?! Dar ai uitat, misogin burtos și microbist, că în spatele fiecărui bărbat puternic stă o femeie? Ai uitat că NOI suntem nu numai inima, ci și creierul acestei lumi îndobitocite de voi, bărbații, ani de-a rândul? Gândește-te la marile nume de femei în politica mondială! Margaret Thatcher, Benazir Bhutto, Adrian Năstase...

Misoginul: Nimic altceva decât excepții care confirmă regula. Toate aceste nume au beneficiat de conjuncturi favorabile. Ce-i drept, pe mine mă excită femeile astea care, cică, ar avea putere. Știi ce-aș face? Aș pune-o pe Margaret Thatcher să-mi spele cada după ce tocmai am făcut primul duș după două săptămâni, pe Benazir Bordeaux aia sau cum i-ai zis să-mi facă opt ore pe zi masaj la tălpi și pe Adrian Năstase să-mi facă o omletă.

Misandra: Eh, atunci așteaptă tu și conjunctura favorabilă ca să fii masat, să se spele după tine și să ți se facă omleta. Singura femeie cu putere care o să facă asta e probabil Vasilica, care are osutăcinșpe kile, un semiretard și mustață. Restul femeilor n-o să se înjosească într-atât, și tocmai de-aia locul lor e în politică. Sau nu știu, dacă ajungi președinte măcar de scară, nu mai zic de țară, poate poți să speri la mai mult decât Vasilica.

Misoginul: Tocmai, vezi? Asta te-întreb eu. Elena Udrea și-a făcut un țel din a face pe plac președintelui țării. Ăsta e rolul ei în țară, pe planetă și chiar în univers. Dacă ajunge președinte ea însăși, cui va mai face pe plac? Probabil tot președintelui, adică ei. Va fi mai rău ca-n dictatură.

Misandra: Dar de Monica Macovei de ce nu zici nimic?

Misoginul: Monica Macovei e femeie?!

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: