DGASPC Gorj, acţionată în instanţă de firma de catering

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a fost dată în judecată de către societatea Gastrom Group din cauza rezilierii contractului de furnizare a mâncării în regim de catering pentru persoanele asistate. De aproximativ un an, firma administrată de Nicolae Ţârcă se ocupa de furnizarea hranei asistaţilor, însă de mai multe ori a fost atenţionată întrucât nu-şi respecta prevederile contractuale. Reprezentanţii DGASPC Gorj spun că au existat situaţii în care mâncarea a fost adusă rece, ori cu calităţi de miros şi gust alterat şi că nu s-a ţinut cont de propunerile complexelor de servicii referitoare la planurile de meniu săptămânale.

 

 

Contractul “Achiziţia de servicii de catering pentru beneficiarii DGASPC Gorj” a fost atribuit societăţii Gastrom Group, în urma unei licitaţii care a avut loc în data de 30 mai 2011. Acesta a avut o valoare minimă estimată de 6.221.549 lei, fără TVA, şi o valoare maximă estimată de 7.539.525 lei, fără TVA. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de patru ani, pentru fiecare an existând un contract subsecvent. Cu toate acestea, rezilierea a fost necesară, după primul an, întrucât asistaţii s-au plâns, în repetate rânduri, de proasta calitate a mâncării. Reprezentanţii DGASPC Gorj spun că administratorul firmei de catering a fost atenţionat de mai multe ori din cauză că nu şi-a respectat obligaţiile contractuale. “Din verificarea ofertei tehnice şi financiare, completate conform situaţiei actuale a societăţii, aflată în procedura insolvenţei, s-a concluzionat că nu sunt îndeplinite condiţiile tehnice şi financiare pentru încheierea unui nou contract subsecvent la Acordul cadru, primul derulându-se în perioada 01.06.2011-30.05.2012. Astfel, relaţiile contractuale cu societatea de catering au încetat în data de 5 iulie 2012, la iniţiativa DGSPC Gorj. Până la această dată au existat două înâlniri de conciliere cu reprezentanţii SC Gastrom Group SRL, una în data de 5 septembrie 2011 şi alta în data de 28 februarie 2012, cu scopul de a atrage atenţia furnizorului de servicii de catering asupra unor neconformităţi în ceea ce priveşte furnizarea hranei către beneficiari”, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj. 

 

Multe motive de nemulţumire

 

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj au existat mai multe motive care au condus la rezilierea contractului încheiat cu firma lui Ţârcă: pe timp de iarnă hrana ajungea rece la Complexele de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa, respectiv Suseni; au fost situaţii în care un anumit fel de mâncare a fost livrat cu calităţi de miros şi gust alterat, impunându-se înlocuirea lor la un interval de două ore de la livrare; alimentele de bază din felurile preparate se repetau la 2-3 zile ceea ce a dus la insatisfacţia beneficiarilor, motiv pentru care a fost atenţionat furnizorul asupra respectării planurilor meniurilor săptămânale; de cele mai multe ori mâncarea era nesărată, solicitându-se sare în Complexele de servicii; nu a fost porţionată mâncarea şi beneficiarii au fost nemulţumiţi astfel încât s-a încercat remedierea acestui neajuns prin colaborare cu angajaţii achizitorului; planurile de meniu nu au fost întocmite întotdeauna în patru variante pentru perioada caldă şi patru variante pentru perioada rece, aşa cum era prevăzut în contract; cu mici excepţii, nu s-a ţinut cont nici de propunerile complexelor de servicii referitoare la planurile de meniu săptămânale. Suma pe care o plătea DGASPC Gorj era de 9 lei/zi pentru mâncarea unui adult şi de 7 lei/zi pentru cea a unui copil.

 

PROCES

                         

Întrucât DGASPC Gorj a întrerupt înţelegerea şi nu a mai încheiat un nou contract subsecvent la Acordul cadru, Nicolae Ţârcă a dat în judecată instituţia. “În momentul de faţă, DGASPC Gorj se află în proces de judecată din iniţiativa reclamantului SC Gastrom Group SRL Târgu Jiu cu privire la rezilierea Acordului cadru. Având în vedere perioada de timp privind organizarea şi desfăşurarea procedurii de licitaţie deschisă, DGASPC Gorj a contractat pentru o perioadă de maxim patru luni, serviciul de catering prin procedura negocierii fără publicarea prealabilă a unui anunţ de publicitate”, a mai precizat Gheorghe Zisu.              

 

 

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: