Diaconescu: Vâlceanu este tânăr, va putea fi deputat

Puiu Diaconescu, directorul de campanie al candidatului PDL Dan Vâlceanu, a dat ieri primele declaraţii după eşecul de pe colegiul 2. Chiar dacă Vâlceanu părea să aibă cele mai multe şanse, iar Mihai Weber candidatul USL nu a făcut o campanie serioasă, sigla uniunii l-a ajutat pe acesta să câştige mandatul fără greutăţi. Diaconescu mai spune că Vâlceanu este un politician mai bun decât Weber şi că este tânăr şi are timp să mai candideze la Camera Deputaţilor.

Reporter: Cum explicaţi rezultatul ARD pe colegiul 2, de care v-aţi ocupat dumneavoastră?

Puiu Diaconescu: Aici nu a câştigat Weber, ci formaţiunea politică din care acesta face parte, USL. Se cunoaşte că fondul problemei au fost măsurile nepopulare dure pe care Guvernele pedeliste le-au făcut şi populaţia a taxat partidul. A fost un vot al partidului nu unul uninominal, al candidatului. Nu s-a făcut comparaţia între candidaţi, posibilităţile de a ajuta colegiul, ci a fost un vot politic. Pe deasupra a mai venit şi partidul lui Dan Diaconescu, care cu populismul său a reuşit să strângă voturi mult mai multe decât noi. Aceasta este explicaţia.

Rep.: S-a greşit undeva în această campanie?

P.D.: Eu am făcut o campanie ca la carte, dacă această campanie ar fi avut-o USL, Weber ar mai fi luat încă 20%.

Rep.: Cine este vinovat pentru acest rezultat?

P.D.: Eu am venit chiar în preajma alegerilor şi ca atare nu pot să-mi asum trecutul partidului. Dacă s-ar fi obţinut rezultate bune la nivel de ţară şi la Gorj nu, mi-aş fi făcut o analiză şi poate aş fi vinovat de ceva.

Rep.: Sunteţi dezamăgit pentru rezultatul înregistrat de Dan Vâlceanu?

P.D.: Dan Vâlceanu este tânăr, are 33 ani, categoric faţă de Weber are un potenţial politic mai mare şi va putea continua munca politică şi va putea să fie şi deputat de Gorj.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: