Dian Popescu: CE Oltenia are probleme grave, nu se apucă de epurări politice

Senatorul Dian Popescu nu vrea să comenteze zvonul potrivit căruia  partidul pe care-l conduce, PNL Gorj, ar rămâne fără un director în conducerea CE Oltenia. Directorul companiei, Laurenţiu Ciurel, a dispus analizarea activităţii directorilor din Divizia Minieră, iar liberalul Alexandru Braia, director la Peşteana, ar fi pe lista neagră. Dian Popescu a făcut câteva precizări şi pe marginea conflictului dintre administraţie şi sindicate, dar a îndemnat la dialog.

Reporter: Cum comentaţi aceste evaluări făcute în această perioadă la Divizia Minieră?

Dian Popescu: Nu cunosc aceste lucruri şi nu vreau să le comentez în acest moment. Este o problemă de management a Complexului Energetic Oltenia. Am spus tot timpul că nu este bine să ne implicăm politic, nici într-o direcţie, nici în alta. Dar vom vedea ce decizie se ia la nivel de management al CE Oltenia.  Din punctul meu de vedere, CE Oltenia are probleme destul de mari astfel încât să-şi permită să mai facă jocuri politice, epurări pe criterii politice. Părerea mea este că acum CE Oltenia trebuie să rezolve problema financiară, nu umană.

Rep.: Credeţi că domnul Baria ava fi schimbat?

D.P.: Nu comentez aceste lucruri. Revin, sunt foarte atent pe CE Oltenia pentru că nu vreau ca oamenii să-şi piardă locurile de muncă. Şi aşa prestatorii au mari probleme.

Rep.: Veţi lua atitudine dacă domnul Braia va fi demis?

D.P..: Nu pot să comentez în acest moment.

Rep.: Credeţi că a reuşit administraţia să-i învrăjbească pe sindicalişti?

D.P.: Nu, nu ştiu. Şi nici nu ştiu dacă administraţia şi-a dorit aşa ceva, iar dacă şi-a dorit e o greşeală. Sindicatele trebuie să fie unite pentru a reprezenta foarte bine oamenii, administraţia pe partea cealaltă are nevoie să aibă o relaţie bună cu sindicatele, pentru că oriunde în lume relaţia sindicat-patronat trebuie să fie bună pentru ca lucrurile să meargă. Nu s-a întâmplat acest lucru în Gorj, dar sper că le vine mintea la cap.

Rep.: Se vorbeşte despre divizarea sindicatelor.

D.P.: Nu cred aşa ceva, dar să sperăm că nu se va întâmpla. Complexul are probleme, ca atare nu cred că are nevoie de un nou scandal, din partea sindicatelor. 

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: