Dian Popescu: Ciurel s-a opus înfiinţării Electra

Preşedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, se bucură să afle că proiectul realizării unui mix de energie este susţinut acum şi de cei care s-au opus în ultimii ani.

Rep.: Spuneaţi că cei care s-au opus înfiinţării Electra acum încearcă să promoveze acest mix energetic...

D.P.: Acum văd că sunt de acord cu acest lucru, inclusiv domnul Ciurel, că el s-a opus în conferinţe de presă. Acum îşi doreşte. Bine că şi-a dat seama într-al nouălea ceas că este singura soluţie, iar dacă neagă că s-a opus, să-i punem înregistrările din perioada aceea. Îmi pun speranţele că se va face acest mixt pentru că numai aşa putem salva Complexul. Sunt lucruri serioase şi cred că suntem obligaţi să avem responsabilitatea celor 19.000 de angajaţi ai CEO şi încă 20.000 a celor care lucrează pe orizontală pentru Complexul Energetic Oltenia.

Rep.: Dvs. aţi fost de acord de la început cu acest proiect?

D.P.: Eu am susţinut Electra, am spus că este o bună soluţie pentru Gorj, pentru Oltenia. Ştiam că se va ajunge aici, în situaţia în care pe Complex se pune presiune şi de echilibru şi mai mult decât atât de când a apărut această energie verde, nu au ce face, e normă europeană. Acum se gândesc la cuplarea Hidro de cărbune şi este o soluţie care salvează Complexul Energetic Oltenia şi în general sistemul energetic.

Rep.: Ceilalţi parlamentari cum văd înfiinţarea acestui mix energetic?
D.P.:
Colegii parlamentari care ar trebui să fie interesaţi de acest lucru sunt colegii parlamentari din Gorj, pentru că noi avem cea mai importantă bază termoenergetică din ţară. Noi ar trebui să fim primii interesaţi. Dar lucrurile astea nu înseamnă că le putem face singuri. Numai în colaborare cu directorul Complexului Energetic Oltenia. Cineva la un moment dat ar trebui să răspundă. Dacă nu există colaborare între noi şi conducerea CEO, depăşind graniţele până la conducerea Ministerului Energiei, să susţinem, să explicăm. În Parlament ca să treacă o lege trebuie să ai o expunere de motive serioase pentru că nu e aşa uşor, vei deranja, va trebui să spargi Hidro, să intri în concurenţă cu ANRE şi nu se poate realiza peste noapte.

Rep.: De ce credeţi că cei de la CEO nu colaborează cu parlamentarii?

D.P.: Nu ştiu, nu sunt în mintea lor.  Au impresia că se poate realiza cumva numai cu sprijinul vreunui secretar de stat de la Ministerul Energiei, eu le transmit că nu. Pe vremea PDL, când susţineam Electrica şi Hidroenergetica şi eu şi preşedintele Condescu şi toţi care aveam viziune faţă de sectorul energetic naţional şi gorjean, n-au reuşit să încheie toate documentele ca să o pună legal pe piaţă.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: