Ciocea, supărat pe Mihai Weber

Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, și-a depus candidatura pentru un loc în lista PSD la alegerile parlamentare. Primarul vede competiția din partid ca pe o normalitate însă sugerează că această normalitate ar putea să nu dureze tocmai mult dacă partidul va decide să susțină pe locuri eligibile oameni care nu au muncit pentru organizația politică.

Rep.: De ce vreți să ajungeți în Parlamentul României?

I.C: Mi-am depus cererea pentru o candidatură la parlamentare. Eu am considerat că la 60 de ani și după 20 de ani de administrație aș fi un om care aș putea să fac ceva pentru gorjeni, pentru oameni în general printr-o contribuție la întocmirea legilor, să nu mai fie atât de stufoase. Sunt legi date și neterminate. Eu mi-am pus o candidatură și consider că Biroul Executiv lărgit trebuie să hotărască ce oameni merg și cum ocupă locurile.

Rep.: Cum vedeți dvs. lista de parlamentare din PSD?

I.C: Concurența înseamnă normalitate. Așa ar trebui să fie. Dar, să vedem cât este de normal până la capăt pentru că depinde ce oameni pui pe locuri eligibil. Dacă nu o să vină cu oameni care pot să aducă voturi și vor veni cu prietenii, cu relații, cu oameni de grup atunci va pierde partidul. Eu n-am nicio problemă în momentul acesta. Sunt vicepreședinte și știu că astfel de lucruri s-au mai întâmplat dar este momentul să schimbăm lucrurile, vor fi niște alegeri aparte, nu o să mai fie la modul îți pui femeia de serviciu de la partid să ajungă deputat.

Rep.: Nu o să fiți supărat dacă n-o să fiți pe loc eligibil?

I.C: Nu o să-mi pun ștreangul de gât. Nu o să fiu disperat. Eu am ce face și vă spun că aș fi cu jumătate de inimă pentru că eu încă mai de făcut pentru comunitate lucruri. Cu jumătatea cealaltă vreau să merg în Parlament pentru că m-am săturat să tot meargă oameni care se duc numai pentru interesul lor personal și care nu știu nici să aprecieze. Eu am fost și l-am dus pe domnul Mihai Weber, așa de mână, și i-am adus voturi și când am avut o alegere la o asociație de vânătoare, am vrut să fiu președinte acolo ca să îndrept niște lucruri, și a fost împotriva mea. Un om dacă era corect și dacă avea caracter nu venea.

Rep.: Considerați că sunt pe listă oameni care nu au ce căuta în Parlament?

I.C: Nu vreau să dau nume așa cum am văzut prin ziare că domnul Călinoiu îl propune pe domnul Ciurel, pe domnul Weber și alții. N-am auzit o dată să zică și domnul Ciocea a făcut ceva pentru partidul acesta sau pentru administrație. Nu vreau să fac asta. Probabil că toți cei care și-au depus candidatura gândesc că au ajutat partidul. Mai important este ca cei care hotărăsc să fie corecți și să meargă bine.

Vizualizări: 789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: