Dian Popescu: Există un risc major ca Aurel Popescu să piardă

PSD ar putea pierde Primăria Târgu Jiu după mai bine de 16 ani în care a fost condusă de Florin Cârciumaru. Președintele ALDE Gorj, Dian Popescu, le transmite pesediștilor să lase aroganța și să negocieze susținerea partidului pe care el îl conduce. Dian Popescu așteaptă luni un răspuns de la PSD, el dorind ca pe 11 iunie să fie susținut candidatul lui la Drăguțești și cel al PSD la Târgu Jiu. În caz contrar, Dian Popescu îi dă șanse mari liberalului Marcel Romanescu, care are susținători și în ALDE, după cum a declarat acesta într-un interviu la TV Sud.

Reporter: Va fi Eduard Lădaru candidatul ALDE sau susțineți candidatul PSD?

Dian Popescu: Dacă nu vom face o înțelegere cu PSD, va fi candidatul nostru. O să finalizăm discuțiile cel mai probabil luni. PSD face o greșeală pe care a făcut o tot timpul, câștigă niște alegeri, devin aroganți. Cred că pot să câștige primăria la pas, dar uită că nu mai e Cârciumaru vârf de lance. Candidatul lor nu are niște rezultate, nu a avut când, așa că există un risc major ca Aurel Popescu să piardă. Există posibilitatea ca Marcel Romanescu să facă o figură bună, iar la final toți să îi dea dreptate lui Dian Popescu.

Rep.: Va fi ajutat Aurel Popescu de Florin Cârciumaru?

D.P.: Cârciumaru trebuie să-l ajute pe Aurel Popescu. Dar, are șanse să piardă dacă PSD nu lasă aroganța deoparte. Noi, ALDE, dăm o mână de ajutor dacă ni se cere și dacă se dorește. Aroganța îi poate împinge la pierderea Primăriei Târgu Jiu. Va răspunde Cârciumaru, nu altcineva. Președintele răspunde. În politică trebuie să fii pragmatic, altfel pierzi.

Rep.: De ce credeți că ar putea pierde?

D.P.: Există o parte din populație care, dacă va fi stârnită de nemulțumiri, vine la vot. Și sunt mulți candidați, inclusiv Caragea, care vin cu dezvăluiri. Romanescu ar putea avea susținere și din ALDE, prin înțelegeri făcute pe la spatele meu. Nu uitați că 80% din ALDE sunt vechii liberali. Sunt apropiați, dincolo sunt foștii lor colegi de zece ani din PNL, nu s-au înțeles cu Dan Vîlceanu, dar nu o să-i vedeți că-și rup hainele împotriva lui Romanescu. Cei de la PSD trebuie să nu fie aroganți și să negocieze susținerea ALDE.

Rep.: Viorel Caragea de la cine va lua voturi?

D.P.: Caragea va lua voturi de la PSD. Și cred că vine cu dezvăluiri, ați văzut că a vorbit de casele de la București și Timișoara... Probabil știe ceva ce noi nu știm. Trebuie să fie atent dacă spune că va face dezvăluiri, înseamnă că le-a ținut la sertar și asta se cheamă șantaj. Oricum, face niște declarații destul de periculoase pentru PSD. În plus, este bine relaționat printre oamenii de decizie ai PSD și va lua voturi de la PSD cu ajutorul lor. Unii îi sunt obligați, alții îl ajută pe prietenie.

Vizualizări: 2,312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: