Dian Popescu explică de ce parlamentarele vor fi în 2013

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Dian Popescu, nu le dă nicio șansă candidaților sondați de PDL pentru parlamentare. Acesta a declarat ieri că nu-și face griji în privința posibilelor candidaturi mai ales că în unele colegii sunt foarte mulți primari USL foarte puternici, care practic fac legea în politică.

PSD şi-a cam stabilit candidaţii pentru parlamentarele din toamnă, PNL este în aşteptare. De ce?

E prematur să vorbim de parlamentare în condițiile în care recensământul va da date exacte în 2013, iar legea reducerii numărului de parlamentari se dă tot în 2013. În aceste condiții, alegerile parlamentare ar putea avea loc în 2013.

Vor fi mai puţini parlamentari?

Un lucru e cert, nu poți reduce numărul de parlamentari pe statistică, trebuie așteptate datele recensământului care ar putea da peste cap situația parlamentarelor. Dacă scade numărul colegiilor de la șase la cinci, atunci cele cinci colegii se redesenează.

Şi PDL şi-a stabilit oamenii care vor intra în sondajele de opinie. Ce şanse le daţi?

Candidații PDL nu au nicio șansă, niciun fel de șansă, le recomand să nu candideze. Nu cred că au șanse. Primarii sunt cei care au cuvânt greu de spus în comuna lor când vine vorba de alegerile parlamentare. Unii sunt puşi în sondaje, dar nu vor să candideze. Cupă este un specialist în finanțe, nu cred că vrea să plece de pe o funcție de execuție. Este sondat, dar nu cred că a fost dorința lui.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: