Dian Popescu face campanie doar în Târgu Jiu

Liderul liberalilor din judeţ a avut câştig de cauză la Curtea de Apel Craiova, instanţa respingând recursul prin care procurorii cereau arestarea preventivă a acestuia şi a fratelui său. Cu toate acestea, Dian Popescu este nevoit să facă campanie pentru demiterea preşedintelui de la Târgu Jiu, localitate pe care nu are voie să o părăsească.

Chiar şi aşa, Dian Popescu nu se poate considera o persoană pe deplin liberă întrucât, în cazul său, a rămas valabilă interdicţia de a părăsi municipiul Târgu Jiu, ca localitate de domiciliu, decizia fiind luată la Tribunalul Gorj, atunci când a fost judecată pe fond propunerea de emitere a unui mandat de arestare preventivă.

Într-o astfel de situaţie, şeful PNL Gorj se vede nevoit să se implice în referendumul pentru suspendarea lui Traian Băsescu doar la nivel de Târgu Jiu. Ieri acesta a organizat o întâlnire cu primarii şi fruntaşii liberali din judeţ, discuţiile purtându-se în municipiu, Dian Popescu neputând să meargă fără acceptul poliţiştilor nici măcar până la Ţicleni, unde are un hotel în proprietate. „Nu e nicio problemă pentru că lucrurile pot fi organizate şi fără să merg eu nu ştiu unde. Rămân în Târgu Jiu, respect decizia Justiţiei şi continui să cred că, în cele din urmă, se va face dreptate şi îmi voi putea demonstra nevinovăţia. În privinţa referendumului, am avut deja o întâlnire cu primarii, ne-am împărţit cu colegii de la USL pe localităţi, avem zone de responsabilitate şi sunt convins că scorul de pe 29 iulie va fi unul bun”, menţionează şeful liberalilor.

Dian Popescu şi fratele său Gabriel au fost reţinuţi la începutul acestei luni de către procurorul Emil Moţa într-o anchetă ce vizează o serie de contracte derulate de Primăria Peştişani, firma celor doi fiind implicată în construirea unui stadion în localitatea respectivă. Lucrările nu au fost gata nici până acum, deşi termenul de finalizare a fost depăşit, în acest dosar edilul comunei, Florin Pavel, primind un mandat de arestare preventivă.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: