Dian Popescu îl trimite acasă pe prefectul Andrei

Dian Popescu, şeful liberalilor gorjeni, cere Instituţiei Prefectului să fie echidistantă cu privire la deciziile Uniunii Social Liberale (USL) de schimbare a viceprimarilor democrat-liberali din judeţ. Liberalul spune că dacă Prefectura Gorj se implică în chestiunile politice conducerea ar trebui să plece acasă.

„Dacă Prefectura se implică în blocarea acestor decizii politice, înseamnă că Prefectura se implică politic şi nu mai e independentă, e politică. Prima contestaţie depusă de Prefectură, câştigată în instanţă, vom aduce în faţa opiniei publice şi atunci ei vor trebui să dea explicaţii”, susţine Dian Popescu, preşedinte PNL Gorj

Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, spune că nu face decât să respecte legea. „Eu v-am spus ce am eu de făcut să respect legalitatea şi în cazul în care s-au încălcat nişte drepturi fundamentale ale unei persoane care a fost într-o funcţie trebuie să iau măsuri, în cazul în care nu s-a întâmplat nimic, nu voi lua nicun fel de măsură”, spune Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

În cazul în care nu sunt capabili să ia deciziile corecte, Dian Popescu le cere juriştilor şi prefectului de Gorj să plece acasă. „Eu avertizez Prefectura că este mai mult decât jenant ca dânşii să conteste şi noi să câştigăm în instanţă. Pentru ei e dramatic pierderea unei acţiuni a lor în instanţă, pentru că ei au jurişti, ei nu sunt de capul lor, au în spate un aparat juridic specializat în administraţie şi dacă acei oameni fac acţiuni şi instanţele ne dau nouă dreptate, înseamnă că acei oameni sunt incompetenţi şi în frunte cu cine conduce Prefectura ar trebui să plece acasă”, mai spune şeful liberalilor, Dian Popescu.

Liberalul face referire şi la acţiunea pe care a depus-o în instanţă Ion Fugaru, după ce Prefectura a fost de acord cu demiterea acestuia de la Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: