Dian Popescu: Ion Călinoiu abuzează brutal de funcţia sa

Disensiunile dintre şefii USL continuă, de această dată pe tema problemelor şefului Poliţiei Gorj, Viorel Caragea. Ion Călinoiu, vicepreşedintele PSD la nivel naţional, îl suspectează pe Dian Popescu de faptul că ar fi „în cârdăşie” cu cei care vor să-l schimbe pe Caragea din fruntea IPJ Gorj. La rândul său, senatorul liberal îl acuză pe Călinoiu de faptul că abuzează în mod brutal de funcţia pe care o deţine la nivelul judeţului. Tensiunile în USL se vor accentua şi din cauza posturilor vacante din Consiliul Judeţean şi Consiliul Local. Dian Popescu spune că va cere să fie respectată legea, protocolul verbal dintre PSD şi PNL nemaifiind valabil în condiţiile în care social-democraţii l-au încălcat de nenumărate ori.

Rep.: Domnul Ion Călinoiu vă suspectează de faptul că sunteţi în cârdăşie cu cei care vor să-l schimbe pe şeful Poliţiei Gorj. Ce părere aveţi?

D.P.: Eu niciodată nu am pomenit, în vreo discuţie, numele şefului vreunei instituţii publice sau măcar al vreunui funcţionar public şi nu m-am amestecat în treburile unei astfel de instituţii. Nu acelaşi lucru pot spune despre Ion Călinoiu. Pomenind, în conflicte politice, numele şefilor unor instituţii care ar trebui să fie independente, înseamnă că dumnealui îşi manifestă influenţa asupra acestora. Consider că Ion Călinoiu abuzează brutal şi ilegal de funcţia pe care o deţine la nivelul Consiliului Judeţean Gorj. E jenant că face asemenea declaraţii.

Rep.: Credeţi că domnul Ion Călinoiu are vreun interes atunci când face astfel de declaraţii?

D.P.: Din declaraţiile pe care le face reiese foarte clar că are anumite interese, iar aceste interese trebuie căutate de către organele abilitate. Înseamnă că se ascunde ceva în spatele acestui amestec al său în treburile Ministerului de Interne.

Rep.: Credeţi că USL-ul se va menţine în condiţiile în care apar noi disensiuni între dumneavoastră şi domnul Ion Călinoiu?

D.P.: Sunt convins că USL-ul de la nivelul judeţului Gorj nu se va destrăma atât timp cât copreşedinte este domnul Florin Cârciumaru, iar domnul Ion Călinoiu nu are nici o putere de decizie la nivelul conducerii USL. Eu colaborez cu domnul Florin Cârciumaru şi nicidecum cu Ion Călinoiu. Deciziile le luăm împreună şi nu există motiv să ne plângem de o colaborare defectuoasă.

Rep.: Ce se întâmplă cu funcţiile vacante din Consiliul Judeţean şi Consiliul Local care, conform protocolului, ar reveni PSD-ului, dar următorii pe liste sunt membrii PNL?

D.P.: Voi cere să se respecte legea şi să intre în consiliu următorii de pe listă. Nu avem un protocol scris cu cei de la PSD care să ne impună a ne retrage oamenii de pe liste pentru a le face loc lor. A fost doar un protocol verbal în acest sens. În condiţiile în care cei de la PSD au încălcat de nenumărate ori protocolul scris nu ştiu de ce noi am respecta un protocol verbal.

Rep.: Respectarea legii înseamnă promovarea Emiliei Horhoianu în funcţia de consilier local, în postul dorit de PSD pentru Mihai Gherghe?  

D.P.: Emilia Horhoianu va intra în Consiliul Local Târgu Jiu în conformitate cu prevederile legale. Este următorul membru pe lista de consilier şi ca atare are dreptul de a ocupa postul rămas vacant după decesul lui Constantin Blejan.

Rep.: În aceste condiţii va rămâne în Consiliul Local Târgu Jiu şi Gabriel Giorgi?

D.P.: Gabriel Giorgi a participat la şedinţa de birou şi am lămurit lucrurile în ceea ce îl priveşte pe el. Giorgi nu va fi exclus din PNL şi va rămâne în continuare în Consiliu Local Târgu Jiu. Intenţia noastră nu este aceea de a da afară oameni din partid, ci de a aduce oameni în partid.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: