Dian Popescu: Nu m-am bazat niciodată pe Călinoiu

Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, a declarat ieri la Radio Infinit că Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, a făcut un derapaj politic atunci când a dat acea declaraţie pentru presa centrală. "De regulă sunt disciplinat, dar nu cu toată inima…Dacă demonstrează că își pune și el ordine, la noi se mai spune  (…) dar cum să-l pui în față? Ce dracu? Sunt oameni cu cătușe la mâini și tu-i pui în fruntea partidului. Ce-i aia?", a declarat Călinoiu, atunci când a fost întrebat despre susţinerea lui Crin Antonescu la prezidenţiale. Dian Popescu minimalizează declaraţiile lui Călinoiu, spunând că acesta nu este preşedintele PSD Gorj.

Reporter: Cum comentaţi declaraţiile domnului Ion Călinoiu?

Dian Popescu: Dacă aceste declaraţii veneau de la domnul preşedinte Cârciumaru, într-adevăr era o problemă. Atâta timp cât am avut o discuţie cu domnul Cârciumaru şi dânsul exprimându-şi îngrijorarea faţă de anumite persoane din PSD care nu fac cinste şi care nu respectă protocolul PSD, am zis împreună că trebuie să aşteptăm o discuţie cu domnul Ponta. Ce face domnul Călinoiu e problema dânsului, poate a fost prins în momente nefericite ale dânsului. Nu intru în polemică cu domnul Călinoiu, atât timp cât am avut o discuţie cu domnul Cârciumaru.

Rep.: Dar totuşi, domnul Călinoiu e vicepreşedinte la nivel naţional şi l-a atacat pe Crin Antonescu?

D.P.: Cred că nu l-a atacat pe Crin Antonescu. A spus doar că nu-l susţine. Vreau să spun că nu mă bazez pe susţinerea domnului Călinoiu, nu am făcut-o niciodată. Domnul Călinoiu de multe ori nu s-a identificat cu PSD, aşa a crezut dânsul. Ca atare, dânsul poate să nu-l susţină. Mare parte din PSD şi toată organizaţia PNL îl susţin pe Crin Antonescu.

Rep.: De ce spuneţi că domul Călinoiu nu se identifică cu deciziile PSD?

D.P.: Când se încheia protocolul USL domnul Călinoiu stătea deoparte şi spunea, nu sunt bă eu preşedinte. Tu şi cu Cârciumaru sunteţi preşedinţi.

Rep.: Dar nu puteţi să ignoraţi această declaraţie.

D.P.: Nu am spus că o ignor. Aştept întoarcerea din concediu a premierului.

Rep.: Când s-a referit la persoane cu cătuşe în fruntea partidului credeţi că se referea la dvs.?

D.P.: Eu nu sunt în fruntea partidului, sunt la Gorj, dar nu aş vrea să comentez aceste declaraţii. (...) Cu siguranţă, a intrat într-un derapaj politic.

Rep.: A încălcat protocolul USL?

D.P.: Dacă declaraţia era făcută de domnul Cârciumaru era o problemă.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: