Dian Popescu: Partidul nu poate fi condus pe skype

Noul copreşedinte al PNL Gorj, senatorul Tudor Barbu, şi-a început mandatul cu schimbarea secretarului general Constantin Aninoiu, în locul căruia a numit un adversar declarat al lui Dian Popescu, pe Octavian Lupulescu. Fostul copreşedinte Dian Popescu are câteva mesaje pentru succesorul lui.

Rep.: Tudor Barbu şi-a început mandatul de copreşedinte PNL Gorj dând afară lideri. Cum comentaţi?

Dian Popescu: Din punctul meu de vedere sunt nişte măsuri greşite. Nu este statutar ceea ce a făcut Tudor Barbu. Trebuia să se consulte cu colegii, să aibă o şedinţă de birou, să cunoască oamenii din PNL, nu numai pe cei din PDL. Într-adevăr, schimbările acestea sunt în apanajul preşedintelui, dar ele trebuie validate de Biroul Politic.

Rep.: Tudor Barbu susţine că nu trebuie să-şi apropie primarii, ci primarii trebuie să se apropie de preşedinte...

D.P.: Tudor Barbu a intrat cu stângul în Organizaţia PNL Gorj. Dacă se comportă aşa, va avea numai de pierdut. Dacă nu-i va lua pe primari în calcul, nu va rămâne pentru mult timp în funcţie. Partidul nu este Tudor Barbu, nu este Dian Popescu. Primul lucru pe care trebuia să-l facă Barbu în Gorj era să stea de vorbă cu liberalii, cu activul partidului, nu numai cu pedeliştii în restaurant. Partidul nu se conduce o dată pe lună, de la Bucureşti, sau pe skype. Barbu a declarat că a ţinut legătura cu Gorjului pe skype. În Gorj sunt 70 de localităţi, iar fiecare are consilierii ei, nu cred că vreunul a discutat cu Barbu pe skype. 

Rep.: În noul context vă mai regăsiţi în PNL, mai ales că au apărut zvonuri cum că veţi pleca la UNPR?

D.P.: Nu am eu nici o treabă dacă unul o ia pe arătură. Sunt şi voi rămâne liberal. Nu voi pleca din PNL decât dacă mă vor da ei afară sau îmi vor impune cu cine să votez. Cât despre zvonuri au tot apărut în ultima perioadă în ceea ce mă priveşte pe mine. Ba că am vorbit să trec la PSD, ba că mi-am negociat trecerea la UNPR, nu mă mai miră nimic. Vă spun că nu este nimic adevărat.

Rep.: Tudor Barbu s-a plâns de faptul că a găsit uşa închisă la sediul fostului PNL, că aţi luat ştampila şi că sunt steagurile murdare, va cere şi un audit. Ce părere aveţi?

D.P.: Este regretabil că Barbu nu m-a sunat să mă întrebe de cheie şi de ştampilă, ci a preferat să meargă la televizor, acolo unde-i place cel mai mult. Ştampila era în sediu, iar cheia era la fata care se ocupă de sediu. Probabil, Barbu a căutat cheile în restaurant cu Vâlceanu. Cât despre steaguri îi transmit să vină şi să cumpere el altele. Cu auditul îi urez succes, dar nu am înţeles cine trebuie să facă audit. Domnul Barbu nu ştie că, după fiecare alegeri, suntem controlaţi de Curtea de Conturi şi de Autoritatea Electorală Permanentă?

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: