Dian Popescu: PNL nu ar trebui să facă schimbări politice

Fostul preşedinte al PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, spune că partidul trebuie să dea un semnal celor care au strigat în piaţă şi să nu facă schimbări politice. În următoarea frază are însă un nume pentru prefectura Gorj, pentru înlocuirea lui Alin Văcaru. Propunerea PNL pentru prefect pare să fie Octavian Lupulescu, secretarul general al partidului, dar Dian Popescu l-ar pune pe Victor Banţa. Consilierul judeţean Victor Banţa a mai fost prefect de Gorj. Dian Popescu îi promisese funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în Guvernul USL, dar nu a mai fost numit.

Reporter: Se va schimba prefectul de Gorj, directorii de deconcentrate?

Dian Popescu: PNL a făcut o declaraţie că trebuie depolitizate, acum să vedem unde este politizat aparatul administrativ, în integralitatea lui, pentru că în mare parte este acelaşi aparat care era când noi eram în USL şi nu aş vrea să fiu ipocrit. Trebuie făcută o analiză şi dacă sunt persoane puse pe criterii politice şi nu au performanţe se va schimba. Nu cred că în acest moment este nevoie de schimbarea directorilor şi nici chiar a prefecţilor. Unui prefect nou venit îi ia foarte mult să se înveţe cu aparatul administrativ pentru că vine perioada de iarnă trebuie să fim atenţi de deszăpeziri, de căldura în localităţi.

Rep.: La Gorj se vehiculează un nume. Octavian Lupulescu pentru Prefectură.

D.P.: Nu poate fi Tavi Lupulescu prefect de Gorj, v-am mai spus şi cu alte ocazii. În al doilea rând, PNL nu poate să pună prefect în acest moment, membru de partid pentru că s-ar striga tot ce s-a strigat în piaţă, am fi criticaţi. Noi am cerut ca niciun om politic să nu facă parte din administraţia publică. Nu cred că ne permitem să satisfacem pofte şi dorinţe.

Rep.: Pe cine aţi vedea prefect de Gorj?

D.P.: Sunt mulţi oameni capabili. Şi Victor Banţa e un om cu experienţă, a fost prefect şi a făcut o figură bună. Nu-mi dau seama nici de ce ar trebui schimbat Alin Văcaru. Cred că nu ar trebui să facem ce au făcut celelalte partide, dacă vorbim de depolitizare.

Rep.: Trebuie să rămână Alin Văcaru?

D.P.: Nu am spus că trebuie să rămână sau că trebuie schimbat, asta va decide premierul. Am spus că nu avem dreptul să punem oameni politici în acest moment.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: