Dian Popescu: Ponta nu a fost chemat la DNA în dosarul „Şova“

Senatorul PNL Dian Popescu comentează atacurile apărute în media după participarea sa la o emisiune la un post local. Popescu este acuzat că nu l-a criticat pe premierul Victor Ponta, despre care se ştie de ani de zile că are legătură cu dosarul Dan Şova. Popescu spune că nu poate comenta ceva ce nu a apărut în comunicatul DNA. El dă asigurări că Ponta nu a fost chemat la DNA, dar că atunci când instituţia va da un comunicat în acest sens va face comentarii.

Reporter: Vă feriţi să-l criticaţi pe Victor Ponta?

Dian Popescu: Nu. Nu. Este o publicaţie care a scris, am înţeles. Mă iertaţi că nu sunt pus la punct cu ce a scris o publicaţie din Gorj. Atâta timp cât în comunicatul DNA nu se vorbeşte de o anumită persoană nu am nici un drept, ca persoană publică, pe un post naţional de televiziune, să fac eu anchetă şi proces de intenţie. Asta ţine de cancan şi ratingul publicaţiilor. Dacă se vorbea de domnul prim-ministru în ancheta DNA, fiţi convinsă că şi eu vorbeam.

Rep.: Faceţi declaraţii numai pe baza documentelor?

D.P.: Fac declaraţii numai pe baza documentelor emise de instituţiile statului. Nu am dreptul, nu sunt jurnalist să fac anchete jurnalistice şi nici măcar comentator sau analist. Dacă domnul Ponta ar fi fost menţionat de instituţiile statului comentam fără doar şi poate. Este coleg de politică şi colegul de colegiu. Atâta timp cât nimeni nu a făcut referire la domnul Ponta şi numai la domnul Şova, am făcut declaraţii doar despre domnul Şova şi am comentat vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat în CE Oltenia. Ştiu că aici au fost comentarii răutăcioase că nu am vorbit de domnul Ponta.

Rep.: Există un raport al Inspecţiei Judiciare unde apare şi numele domnul Ponta în dosarul lui Dan Şova.

D.P.: Inspecţia judiciară e un organ intern în sistemul judiciar. Nu se adresează nouă. Nu ştiu de unde ştiţi, poate pe surse, eu nu am auzit.

Rep.: Este un raport al Inspecţiei Judiciare şi apare numele premierului în acest dosar.

D.P.: Apare domnul Ponta ca ce? Domnul Ponta nu a fost chemat niciodată la DNA, nu a fost niciodată la DNA. În momentul în care va fi chemat la DNA voi convoca conferinţă de presă şi voi comenta, dar strict pe comunicarea DNA. Nu ştim ce e în dosar.

Rep.: Nu ştim dacă a fost chemat pentru că DNA nu a dat comunicat în acest sens...

D.P.: Când a fost chemat domnul Şova şi cu domnul Cristea a apărut pe comunicatul DNA şi am comentat seara pe BITV. Domnul Ciurel nu a fost chemat şi în acea emisiune am pus întrebarea retoric, că trebuie să discutăm de toţi cei implicaţi. Atunci moderatorul şi-a dat seama că trebuie să citească în integralitate comunicatul, să ştim despre cine e vorba. Că nu putea fi vorba de domnul Şova şi de directori nu. Ulterior a apărut şi domnul Ciurel.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: