Dian Popescu: Regionalizarea se poate face într-o săptămână

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, crede că Uniunea Social Liberală ar trebui să fie pregătită pentru regionalizarea propusă de Traian Băsescu. Liderul liberal crede că USL trebuie să ia măsuri din timp şi să nu se culce pe urechea că planul lui Băsescu va eşua.

Preşedintele PNL Gorj este împotriva „reorganizării pe picior” a României, dar crede că actuala puterea va reuşi să o înfăptuiască. „Cred că UDMR va accepta în cele din urmă propunerea. Regionalizarea se poate face într-o săptămână, prin asumarea răspunderii, iar USL ar trebui să aibă pregătit un plan B”, a declarat Dian Popescu pentru Radio Târgu Jiu.

Popescu susţine că instituţiile deconcentrate deja fac simulări pentru a pregăti funcţionarea pe regiuni, semn că guvernul nu a renunţat la idee. Cu toate acestea, Dian Popescu avertizează că graba nejustificată de a face regionalizarea poate strica totul, iar cele mai mari probleme ar putea apărea în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene.

Candidatul regional

Deşi susţin că sunt împotriva regionalizării, cei de la Uniunea Social Liberală îşi pregătesc deja candidaţi pentru funcţii regionale. Senatorul PSD de Gorj a anunţat că vrea să fie candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al regiunii Oltenia, care va echivala cu patru preşedinţi de consiliu judeţean.

Greblă se vrea şef regional, dar şi el se declară împotriva reorganizării administrativ teritoriale propuse de Băsescu. USL crede că măsura s-ar face din motive electorale, pentru a favoriza candidaţii actualei puteri la alegerile locale. Reorganizarea ar presupune nu numai regionalizarea României, ci şi comasarea unor localităţi, astfel că ar dispărea o mare parte din comunele şi oraşele existente astăzi.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: