Dian Popescu: S-ar putea să le transmit finanţatorii prin presa centrală

Dian Popescu, şeful PNL Gorj, îşi menţine declaraţiile potrivit cărora PSD consumă bani din bugetul statului pentru a plăti anumite televiziuni locale. Ba mult, după atacuri făcute de liderii social-democraţilor gorjeni, Dian Popescu ameninţă ca face cunoscute presei centrale numele finanţatorilor.

Rep.: S-a făcut vâlvă după declaraţia dumneavoastră potrivit căreia USL ar cheltui banii publici pentru a plăti televiziuni locale. Vă menţineţi declaraţia?

D.P.: Am spus că PSD consumă bani din bugetul statului pentru a plăti anumite televiziuni din Gorj, nu USL. Îmi menţin declaraţia şi le recomand celor de la PSD să nu insiste în a mă face să dezvălui numele celor care dau bani la presă.

Rep.: Care sunt argumentele dumneavoastră când faceţi astfel de declaraţii?

D.P.: Se poate vedea foarte uşor care parte a presei este plătită de PSD. Instituţiile statului ar trebui să controleze presa, să vadă de unde îşi primeşte bani. Să se uite foarte atent la prosperitatea unor patroni din presă.

Rep.: Domnul Călinoiu spune că aveţi vedenii şi că sunteţi un exemplu negativ. Ce părere aveţi?

D.P.: Nu ştiu ce a vrut să spună domnul Călinoiu când zice că am vedenii, dar aş vrea să-mi definească acest termen înainte de a-i da replica. Întrucât sunt plecat la Bucureşti s-ar putea să le retransmit celor de la PSD prin presa centrală cine sunt persoanele şi instituţiile publice care finanţează anumite televiziuni din Gorj. Îi avertizez să nu profite de faptul că am tăcut din respect pentru premierul Victor Ponta.

Rep.: În urmă cu câţiva ani, când aţi fost numit preşedinte la PNL Târgu Jiu, aţi spus că politicienii depind foarte mult de presă. Acum aveţi o altă opinie?

D.P.: Nu. Am aceeaşi opinie. Îmi menţin afirmaţia. Aşa este. Politicienii depind de presă, dar asta nu înseamnă să plătească televiziunile pentru a-i face să pară Feţi-Frumoşi. În plus, eu nu am atacat toată presa, ci doar o parte a presei.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: