Dian Popescu: Săftoiu, propunerea PNL Gorj pentru europarlamentare

Dian Popescu îl aşteaptă pe Claudiu Săftoiu să revină în funcţia de vicepreşedinte al PNL Gorj, după ce fostul liberal a demisionat din funcţia de director general al TVR. În urma discuţiilor dintre cei doi, Dian Popescu spune că Săftoiu se va bucura de susţinerea liberalilor gorjeni pentru alegerile europarlamentare. Popescu a comentat şi rezultatele sondajului făcut de către Dan Ilie Morega, care îl cataloghează ca fiind parlamentarul cu cea mai slabă activitate în primul an de mandat. Senatorul le recomandă celor din fruntea clasamentului să nu intre în jocul lui Morega pentru că vor avea, cu siguranţă, ceva de pierdut.

Rep.: Claudiu Săftoiu a demisionat din funcţia de director al TVR. Va reveni în rândurile liberalilor gorjeni?

D.P.: Claudiu Săftoiu nu a demisionat din PNL Gorj niciodată. El s-a autosuspendat din funcţia vicepreşedinte în momentul în care a devenit director general al TVR. Dacă doreşte, oricând îşi poate prelua funcţia de vicepreşedinte al PNL Gorj. Am discutat cu dumnealui şi este bucuros să ştie că va avea susţinerea PNL Gorj în continuare. Este o variantă ca domnul Claudiu Săftoiu să apară pe listele PNL la alegerile europarlamentare.

Rep.: Domnul Morega a prezentat într-o conferinţă de presă o analiză care vă situează pe ultimul loc în rândul parlamentarilor de Gorj, după activitatea prestată în primul an de mandat. Ce părere aveţi?   

D.P.: În primul rând, nu ştiu în ce calitate organizează domnul Morega o conferinţă de presă şi vorbeşte despre politicieni. Îi respect vârsta şi fosta poziţie de preşedinte al PNL, dar în momentul de faţă nu are nici o calitate de vorbi despre un parlamentar sau altul. Gorjul are 370.000 de locuitori, iar domnul Morega este unul dintre aceştia şi poate fi nemulţumit de cineva. Sondajul domnului Morega nu are nici o relevanţă pentru mine. Este un sondaj făcut prin telefon, dânsul l-a dictat unei alte persoane, iar aceea l-a scris. Astfel de sondaje făcea şi pe vremea când era în PNL, iar toţi membrii partidului mai vechi îi cunosc metoda.

Rep.: Personal, sunteţi mulţumit de activitatea pe care aţi desfăşurat-o în anul 2013 în calitate de parlamentar de Gorj?

D.P.: Cred că am avut o activitate bună, fructuoasă, desfăşurată în limitele legale. Cred că domnul Morega a uitat că fac parte din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Să nu devenim circari! M-am opus intrării în vigoare a Codului Rutier. Nu trebuie ignorat faptul că fac parte din Comisia Roşia Montană care analizează un proiect aflat şi în dezbatere internaţională.

Rep.: În sondajul domnului Morega, Marcel Romanescu stă foarte bine în cazul unei eventuale candidaturi la Primăria Târgu Jiu, în timp ce activitatea Mădălinei Ciolocoi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj este foarte slabă. Cum comentaţi?

D.P.: Îl cunosc foarte bine pe domnul Morega şi le recomand tuturor să nu îi facă jocurile. Pe Marcel Romanescu îl sfătuiesc să nu intre în jocurile lui Morega pentru că nu-i vor face bine. Orice acţiune a lui Morega de a te lăuda are un anume interes. În ceea ce priveşte activitatea Mădălinei Ciolocoi, pot să vă spun că nu mă aşteptam să aibă un aport atât de bun, atât în administraţie, cât şi cadrul PNL Gorj. Personal, sunt mulţumit că am propus-o pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

Rep.: Aţi desemnat un secretar coordonator al PNL Gorj, după demisia lui Marcel Romanescu?

D.P.: Deocamdată, nu am numit un secretar coordonator. În acest sens, am purtat o discuţie cu Dragoş Păsărin, este un membru vechi, care ştie ce înseamnă această funcţie. Întrucât este îngreunat în afaceri nu are timpul necesar pentru a face faţă atribuţiilor postului. Ca secretar coordonator, trebuie să alergi în tot judeţul, mai ales în campania electorală de anul viitor. Mai am câteva persoane în vedere şi urmează să mă decid asupra uneia dintre ele. Până la sfârşitul anului voi desemna un secretar coordonator al PNL Gorj.

Rep.: Postul de consilier local de la Târgu Jiu, rămas vacant după decesul lui Constatin Blejan, este în continuare disputat de PSD şi PNL. Se va rezolva această problemă până la sfârşitul anului?

D.P.: Urmează să mai port o discuţie, în acest sens, cu domnul Florin Cârciumaru. Va trebui să ajungem la un consens, dar nu ştiu dacă aceasta problemă se va rezolva până la sfârşitul anului. Doamna Mădălina Ciolocoi are dreptate când spune că nu avem cum să le cerem oamenilor noştri să demisioneze pentru a putea face loc unui pesedist, în condiţiile în care noi i-am propus pe listele de consilieri locali.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: