Dian Popescu: Stăm cu ochii pe CEO!

Senatorul Dian Popescu susține, într-un interviu acordat Radio Infinit, că egalizarea salariilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia se poate face mai devreme de doi ani, așa cum au declarat sindicatele și administrația. Acesta spune că va avea o discuție cu sindicatele, deși până la urmă banii vin de la administrație. În plus, Dian Popescu vorbește despre introducerea unor componente hidro în CEO, ceea ce ar duce în final la aceeași structură pe care o avea Electra. Dian Popescu mai susține și menținerea în funcție a lui Laurențiu Ciurel.

Reporter: Cum comentați situația negocierilor salariilor din Complexul Energetic Oltenia?

Dian Popescu: Stăm cu ochii pe acest complex, încercăm dezvoltarea lui pentru ca oamenii să-și păstreze locurile de muncă și mai mult, să încercăm să creăm altele. Voi încerca și voi purta discuții cu viitorul manager, vom vedea dacă rămâne, sper să rămână domnul Laurențiu Ciurel, despre echilibrarea salariilor din complex. Este primul lucru și voi fi foarte atent cu aceste drepturi.

Rep.: Vă doriți echilibrarea acestor salarii?

D.P.: Într-o perioadă cât mai scurtă. Voi purta o discuție și cu sindicatele, trebuie să se înțeleagă, atunci când se va aproba bugetul CEO, că la muncă egală trebuie plată egală. Ştiţi că sunt diferenţe între veniturile minerilor de la EMC Motru şi ale celor din fostele complexuri energetice.

Rep.: Se vorbea că această armonizare s-ar face în 2-3 ani. Credeți că se poate face mai repede?

D.P.: Cu siguranță trebuie să o facem mai repede, va trebui să încercăm o dezvoltare a CE Oltenia, pe care am spus-o și în campanie și pe care am vorbit-o și cu managerul societății, înființarea unui mix energie cu partea de hidro din zonă.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: