Dian Popescu: Traseismul politic a scăzut cota de încredere a Parlamentului

Senatorul Dian Popescu şi-a exprimat opinia în legătură cu principalele subiecte legate de modificarea Constituţiei. Popescu este de părere că doar cu un Parlament bicameral pot fi eliminate erorile din legislaţie. Senatorul susţine interzicerea traseismului politic, întrucât consideră că din acest motiv a scăzut cota de încredere a Parlamentului.

Rep.: Sunteţi pentru Parlament bicameral sau unicameral?

D.P.: Sunt pentru un Parlament bicameral, întrucât două Camere cenzurează  eventualele erori care apar în legislaţie. Numai aşa putem elimina această problemă.

Rep.: Sunteţi pentru reducerea la 300 de parlamentari?

D.P.: Sunt pentru reducerea numărului de parlamentari, dar asta nu înseamnă că trebuie să cădem în extrema cealaltă. Consider că numărul de parlamentari trebuie raportat la numărul populaţiei ţării

Rep.: Sunteţi de acord cu propunerea de validare a unui referendum la o prezenţă de 30% din alegători?

D.P.: Sunt de acord cu propunerea de validare a unui referendum la o prezenţă de 30% din alegători întrucât aceasta este o practică tot mai des întâlnită şi în alte ţări. În plus, s-a dovedit de foarte multe ori că românii nu ies la vot.

Rep.: Consideraţi că este necesar să fie interzis traseismul politic?

D.P.: Da. Consider că trebuie interzis traseismul politic. Este momentul în care trebuie să se ia o decizie prin care să aducem Parlamentul la o altă cotă de încredere. În ultima perioadă, traseismul politic a scăzut foarte mult cota de încredere a Parlamentului.

Rep.: Aţi fi de acord cu introducerea sistemului de juraţi în sălile de judecată?

D.P: Cred că referitor la această problemă juriştii trebuie să-şi spună punctul de vedere. Eu nu sunt un specialist în dreptul comparat.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: