Din ce cauză s-a retras Pandurii din campionatul Ligii 3

Pandurii Târgu Jiu a cerut oficial FRF retragerea din Liga 3 după ce echipa fusese înscrisă în noul sezon şi trecuse de procesul de certificare. Cauza acestui abandon ar fi faptul că echipa nu putea face transferuri pentru a juca în cel de-al treilea eşalon.

După exact 30 de ani în care a evoluat continuu în campionatele organizate de FRF, Liga 3, Liga 2 şi , timp de 12 ani în Liga 1, Pandurii Târgu Jiu nu se va mai regăsi de acum în ligile naționale.

La finalul sezonului 1991-1992, echipa gorjeană retrograda din Liga 3 (Divizia C de atunci), după ce se clasa pe locul 11 în Seria a 9-a Iar acum, în 2022, Pandurii n-a retrogradat, dar a decis, prin conducerea actuală, să se retragă din noul sezon de Liga 3, din cauza interdicției la transferuri pe care o are de ceva timp, după cum a precizat pentru liga2.ro fostul preşedinte al clubului, Marin Condescu: ”Din păcate, nu am reușit să rezolvăm problema cu interdicția la transferuri. Avem banii în cont, dar nu putem plăti jucătorii străini care au depus memorii, fiindcă ei nu și-au deschis un cont fiscal în România. În aceste condiții, am decis că nu avea rost să continuăm în Liga 3, ca să ne facem de râs, fiindcă nu mai avem decât doi seniori în lot, pe Afrim și Peia”.

Deşi au banii necesari pentru a juca în Liga 3, cei de la Pandurii nu mai au jucători care să evolueze în cel de-al treilea eşalon şi nici nu pot transfera sau legitima alţi jucători.

Locul echipei din Târgu Jiu în Liga 3 va fi luat de Sticla Arieșul Turda, o echipă retrogradată pe criteriul sportiv în Liga 4 în această vară. FRF a și aprobat deja această înlocuire şi urmează ca echipa să fie scoasă şi din Cupa României urmând ca adversarul să se califica automat în faza următoare a competiţiei.

Vizualizări: 2,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: