Din judet adunate

BENGEŞTI-CIOCADIA: Culturi distruse

Toate satele comunei Bengeşti Ciocadia au fost afectate ieri noapte de grindină. Potrivit primarului, mai mult de 80% din culturile de porumb şi vie au fost complet distruse. Sătenii au fost cu atât mai speriaţi cu cât spun că un astfel de fenomen meteo nu s-a mai abătut de ani buni asupra comunei lor. Nenorocirea a fost atât de mare încât oamenii au trebuit să strângă piatra cu lopeţile din curţi.

TÂRGU-JIU: Încă patru ani cu Polaris

Consilierii locali din Târgu Jiu au aprobat ieri prelungirea contractului cu Polaris M Holding pentru încă patru ani. Potrivit primarului Cârciumaru în acest mod primăria a contribuit la ajutorarea operatorului de salubrizare de a prelua depozitul ecologic de la Bârseşti. Noul contract va fi semnat după ce va fi preluat depozitul. Primăria municipiului Târgu Jiu este încântată de faptul că tot Polaris M Holding va fi cel care va administra şi depozitul ecologic din Dealul Calului precizând că se va putea discuta cu un singur operator atât în privinţa colectării cât şi a depozitării gunoiului.

TÂRGU-JIU: Istoria Crucii Roşii

Membrii filialei gorjene a Crucii Roşii se pregătesc în această perioadă de faza regională a concursului Detaşamentelor de Intervenţie în caz de dezastre. Competiţia se va desfăşura în data de 4 septembrie 2010, în localitatea Lupeni din Hundeoara, unde se vor confrunta şapte judeţe din zona Olteniei. Grigore Bunăiaşu, directorul Crucii Roşii Gorj, spune că proba teoretică constă într-un chestionar de zece întrebări privind istoria Crucii Roşii şi măsurile de acordare a primului ajutor. Cei care reuşesc să se claseze pe primul loc la această etapă au şansa să meargă mai departe la faza naţională sau chiar la cea europeană a acestui concurs. (O.D.)

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: