Din nou licitaţie pentru spălătoria Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean Târgu Jiu nu a reuşit să găsească o firmă serioasă care să se ocupe de spălarea lenjeriei bolnavilor, după aproximativ doi de la externalizarea serviciului. De când s-a reziliat contractul cu firma din Bucureşti, licitaţiile au eşuat din cauză că nu s-au depus oferte. Chiar şi în această perioadă se desfăşoară procedurile unei noi licitaţii, luni fiind ultima zi pentru depunerea ofertelor.

Serviciul de spălătorie al Spitalului Judeţean Târgu Jiu este scos din nou la licitaţie, după mai multe încercări eşuate. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 27 mai. Licitaţia vizează încheierea unui acord-cadru cu o durată de 4 ani, contractul având o valoare estimată de circa 1,7 milioane de lei. Va câştiga oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, preţul având o pondere de 40%.

Conducerea unităţii spitaliceşti speră că până la sfârşitul lunii iunie să fie desemnată firma care se va ocupa de spălarea lenjeriei bolnavilor. „Ofertele se depun până pe 27 mai, după care o să înceapă analizarea lor. Sperăm ca până la sfârşitul lunii iunie să avem desemnat câştigătorul”, a declarat Cătălin Vienescu, directorul economic al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Externalizarea serviciului de spălătorie a fost făcută în urmă cu aproximativ doi ani, licitaţia fiind câştigată de o firmă din Bucureşti pentru suma de 30 miliarde de lei vechi. Societatea Image Service Prod Com Bucureşti s-a angajat să cureţe aproximativ 500 de kilograme de rufe pe zi. La mai puţin de o jumătate de an de la parafarea contractului, reprezentaţii societăţii au venit să renegocieze preţul şi să impună noi condiţii conducerii Spitalului Judeţean, motiv pentru care s-a întrerupt înţelegerea. De atunci unitatea spitalicească a organizat mai multe licitaţii pentru serviciul de spălătorie, însă nu au existat ofertanţi. În momentul de faţă lenjeria bolnavilor este spălată de firma lui Dumitru Brăilă.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: