Din păcate, Traian Băsescu nu e homosexual

“Slăbiciunea mea pentru femei este arhicunoscută”, spunea Traian Băsescu în weekend, la congresul femeilor populare (chit că eu n-am auzit de niciuna de pe acolo). Într-adevăr, președintele trece drept un tip care a promovat femeile în politică, nu toate neapărat frumoase și mai ales nu toate incompetente. O singură slăbiciune a lui Băsescu îi umbrește, însă, nu doar suma celorlalte slăbiciuni, ci și însăși judecata: este slăbiciunea pentru o femeie anume. Conștient de sfârșitul său politic, dornic de un (al doilea) suflet cald și umed care să-l aștepte noaptea pe canapea, când termină de scris memoriile în birou, Traian Băsescu și-a exasperat numeroșii fani, compromițându-se în bună măsură și compromițându-i și pe acei amărâți în fața prietenilor, prin susținerea orbească a Elenei Udrea.

Spuneam, într-un text de acum mai bine de un an, că cred sincer că Traian Băsescu este îndrăgostit de Elena Udrea. Poți să te superi pe el din cauza asta? Nicidecum. Dincolo de opreliștile civice și religioase, dragostea este un simțământ frumos și înălțător, chiar umanizant, la un om care trece drept o fiară în carieră, fie el și căsătorit. Problema este, însă, că Traian Băsescu s-a îndrăgostit de o femeie. Aflată cu ani buni în urma unor state (să zicem a ălora Unite) care abia acum iau în calcul serios posibilitatea să lase (măcar) o femeie să candideze la funcția supremă, România nu este și vor mai trece multe riduri pe decolteul Elenei Udrea până va fi pregătită să voteze o femeie în funcția de președinte. Nemaivorbind acum de Udrea ca persoană privată, am convingerea că nici o femeie, oricât ar fi ea de integră și bine privită, nu va putea lua măcar un 10% mărunt în următorii 10 ani, dacă va candida la președinție. Cred că, scuzați blasfemia, Fecioara Maria însăși ar lua cel mult 45% într-un tur doi cu Victor Ponta.

O singură variantă l-ar fi salvat și pe Băsescu, ca om și politician deopotrivă, dar și dreapta românească: Traian Băsescu ar fi trebuit să se îndrăgostească de un bărbat neamț. Ei, iată un mit de nezdruncinat în conștiința românului: neamțul serios, neamțul profesionist care face treaba ca la carte și nu fură la cântar și ciment, europeanul fără umor și șmecherie care lucrează până când totul iese bine. Ah! Vă zic, o presupusă relație amoroasă între Băsescu și Johannis, speculată de presă, n-ar fi fost rea deloc. Deși am fi dat din una într-alta. Ce-or vota românii mai degrabă? O femeie cu sâni mari sau un homosexual neamț? Trimiteți răspunsurile voastre pe adresa redacției.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: