Director de şcoală acuzat că îşi educă elevii cu pumnul

Inspectoratul Şcolar Gorj începe azi o anchetă la şcoala generală din comuna Teleşti, reprezentanţii instituţiei aflând ieri că directorul unităţii de învăţământ apare într-o filmare făcută de un elev cu telefonul mobil în timp ce loveşte un alt elev cu palma în cap. Elevul care a făcut filmarea se plânge că i se cere să plece din şcoală, părinţii lui revoltându-se ieri pe situaţia creată, directorul negând însă că ar avea vreo legătură cu imaginile care au generat acest scandal.

Georgică Bărboi este părintele care ieri a mers la Inspectoratul Şcolar, unde a stat de vorbă cu inspectorul şcolar general adjunct Gheorghe Mitescu. Acesta şi-a povestit păţaniile după ce de dimineaţă încercase să obţină lămuriri de la directorul şcolii, lucru care s-a dovedit însă imposibil. Ca urmare, Mitescu l-a asigurat că azi o echipă a IŞJ Gorj se va deplasa la şcoala generală Teleşti pentru a verifica veridicitatea filmului, precum şi o sesizare venită de la părintele elevului care a realizat filmarea şi care susţine că fiul său este ameninţat cu exmatricularea.

Directorul Octavian Cornoiu a fost reclamat de către Georgică Bărboi, al cărui fiu este în clasa a şaptea, bărbatul susţinând că băiatul nu mai vrea să meargă la şcoală din cauza problemelor pe care le are. „De când cu filmuleţul acesta directorul parcă a turbat. I-am şi spus că dacă îmi bate copilul măcar să nu-l mai lovească la cap, să-i dea jos, la spate, părinteşte. Nici nu trebuie să-l bată, că nu-i dă el să mănânce. Îl bruschează toată ziua, vine copilul acasă tremurând şi spunând că nu mai vrea la şcoală, nu pot să las lucrurile aşa”, spunea ieri părintele respectiv.

Ceartă pe scările de la intrarea în şcoală

Cornoiu şi Bărboi s-au certat, ieri dimineaţă, la intrarea în şcoală, directorul negând însă că ar avea ceva cu elevul care l-a filmat. Acesta susţine că, de fapt, tatăl băiatului este „manipulat” pentru a ajuta la îndepărtarea sa din funcţie. Directorul şcolii Teleşti a mai menţionat şi că filmuleţul în care apare ridicând mâna pentru a lovi un elev este „trucat”, el spunând că sunetul ar fi diferit de conţinutul video, pe imagini putându-se însă vedea cum acesta loveşte, nu foarte tare, un elev. „Omul acesta este bolnav, nu are dreptate în ceea ce spune. Este manipulat şi el ştie foarte bine treaba aceasta. Eu am venit aici cu dorinţa de a face unele lucruri bune. De fiul său nu m-am atins”, declara directorul.

La cearta de ieri a participat şi mama elevului de clasa a şaptea, femeia spunând că există şi alte cazuri similare, însă, de teamă nimeni nu vorbeşte nimic. Aceasta chiar i-a reproşat directorului că i-ar fi ameninţat pe elevi cu scăderea mediei la purtare dacă povestesc ceva ce i-ar putea încurca din punct de vedere profesional activitatea sa. „Dumnealui i-a ameninţat pe toţi, cine credeţi că mai deschide gura? La noi nu se mai poate, vine copilul plângând acasă, trebuie făcut ceva”, spune femeia.

Inspectorul şcolar general adjunct Gheorghe Mitescu declară că ancheta care va începe azi va avea în vedere situaţia de ansamblu a şcolii din Teleşti, Octavian Cornoiu fiind director interimar în fruntea instituţiei de la începutul actualului an şcolar. „Avem alte metode pedagogice de a corecta comportamentul unui elev. Suntem totuşi în secolul 21 şi dezavuăm orice act de violenţă în şcoli. O echipă de control va merge la şcoala respectivă şi vom vedea exact apoi cum stau lucrurile”, a menţionat Mitescu. Conform acestuia, directorul şcolii riscă de la un simplu avertisment până la îndepărtarea din funcţia pe care o ocupă.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: