Director de spital: Ar trebui testați și copiii

Ar trebui să fie testați copiii înainte să se întoarcă la școală! O spune directorul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești, unde sunt tratați doar bolnavii de Covid 19. Constantin Tîrziu susține că ar putea fi posibil acest lucru pentru ca elevii să nu fie supuși niciunui risc când se vor întoarce în bănci.

Din 2 iunie, în primă fază, elevii din anii terminali ar putea să se întoarcă la școală pentru a se pregăti de examenele de Capacitate și Bacalaureat. Atunci, prezența nu va fi obligatorie, dar din 15 iunie, elevii din clasa a opta vor fi nevoiți să meargă la școală pentru primul examen important din viața lor.

Pe lângă condițiile speciale de igienă în care vor fi deschise școlile, și testarea elevilor pentru Covid 19 ar fi necesară, după cum susține Constantin Tîrziu, managerul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești: „Ar trebui testați copiii înainte să se întoarcă în bănci. Să știe fiecare copil ce stare are. Acel copil poate a luat contact cu părinți, cu prieteni și nu se știe starea lor de sănătate. Dacă ar fi testați toți copiii, s-ar ști din timp acest lucru. Eu cred că se poate rezolve. Depinde de DSP Gorj și de la Inspectoratul Școlar. Avem la spitalul din Târgu Jiu, un laborator de testare PCR. Dacă nu, apelăm la vecini. Aceste lucruri ar trebui să se facă”.

Tîrziu a solicitat să fie testați și colegii săi din spital atât atunci când intră în tură, cât și când ies din tură pentru că au grijă exclusiv de pacienți infectați cu noul tip de coronavirus. „Eu am cerut să se facă și testarea colegilor mei și am acest lucru în plan. Vreau să fie testați înainte și chiar după ce ies din tură. Testarea este foarte importantă pentru cadrele medicale. Pot exista cadre infectate și să infecteze colegi sau pacienți. La noi, nu se pune problema, că sunt pacienți pozitivi. Sunt ture de zece oameni și automat se pot infecta. Noi avem asistenți, medici care intră în izolare după ce termină turele”, a mai spus Tîrziu, la Emi TV.

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: