Scade numărul suspecților de Covid-19 în Gorj

Au fost zile mai liniștite în Gorj, județ care a fost sub alertă timp de trei săptămâni, din cauza apariției mai multor cazuri de Covid-19 la Motru, dar și în zonele Rovinari sau Târgu Jiu.

La spitalul din Motru s-au înregistrat în 24 de ore doar două internări cu suspiciune de infectare cu coronavirusul SarsCov2, în condițiile în care au fost și zile cu șase sau zece internări. În spital se mai află alți doi pacienți pentru care nu au venit, încă, rezultatele.

“Starea generală de sănătate a tuturor pacienților este bună, așa încât, este evident că decesul pacientului, înmormântat ieri, se datorează celorlalte afecțiuni, destul de grave, pe care le avea”, a transmis primarul Gigel Jianu.

La spitalul din Rovinari s-a împlinit o săptămână de la ultimul caz suspect de infectare cu noul Coronavirus sosit in unitatea medicală. “Astfel, lucrurile încep să intre pe un făgaș normal. În continuare vor fi păstrate măsurile de triaj și tratament pentru urgențe, atât în ambulatoriu cât și în spital, conform Ordonanțelor Militare și Ordinelor Comandantului Acțiunii. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să înțelegeți că toate aceste măsuri au ca scop principal protejarea personalului și pacienților noștri”, a transmis conducerea spitalului din Rovinari.

Din păcate, la Târgu Jiu nu avem parte de atâta transparență, dar din datele venite dinspre Direcția de Sănătate Publică, situația pare a fi mai calmă peste tot în județ.

Raportarea de marți a Direcției de Sănătate Publică Gorj arată că 70 cazuri au fost confirmate cu COVID-19 pe raza județului Gorj, de la apariția primului caz acum mai bine de două luni. (A.A.)

Vizualizări: 5,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: