Directoratul CE Oltenia, cercetat pentru discriminarea sindicaliştilor

Patru lideri sindicali din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) merg astăzi al Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru a-şi prezenta nemulţumirile pe care le au faţă de deciziile luate de administraţia CE Oltenia. Liderii federaţiei au reclamat CE Oltenia, printre altele, pentru faptul că nu au primit cotizaţia sindicală, pe care au câştigat-o şi în instanţă, în timp ce celelalte sindicate au încasat. Aceştia speră ca managerul CE Oltenia să primească cel puţin o amendă.

Sindicaliştii din FNME merg astăzi la Bucureşti peste a-şi spune nemulţumirile la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Marin Golea, Gheorghe Etăgan, Constantin Mitrescu şi Dan Pârvulescu sunt cei care vor merge în capitală pentru a susţine cauza. Aceştia acuză de discriminare Directoratul Complexului Energetic Oltenia, care nu vrea să oprească cotizaţiile sindicale din salariile angajaţilor companiei, lucru impus chiar de magistraţi printr-o hotărâre judecătorească. În realitate, numai sindicatele agreate de conducerea administrativă beneficiază de această prevedere, fiind vorba de sindicatele conduse de Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Nelu Roşca, Nicolae Bădiţa şi celelalte şapte care urmau să formeze Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO). Acesta nu este singurul lucru reclamat de sindicalişti. “Am reclamat şi situaţia cu sediul nostru, câştigat în instanţă după ce ne-au evacuat. Lui Căldăruşe îi dă sediu la Roşia, o altă aberaţie, pentru că el nu are sindicat. Alte aspecte fac referire la tăierile ilegale de salariu, dar şi la neacordarea primei de sfârşit de an. Numai la lideri n-a vrut s-o dea Ciurel, ca şi cum prima se dă pentru că cineva aparţine sau nu unei organizaţii sindicale cu toate că niciunul dintre cei cărora ne-a fost tăiată nu a avut nicio abatere disciplinară”, a spus Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte FNME.

Cine greşeşte, plăteşte

Liderii FNME sunt de părere că managerul CE Oltenia va fi amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. “Amenda pe care o va primi domnul Ciurel va fi neimportantă pentru dumnealui. Fiecare când greşeşte trebuie să plătească”, a mai spus Dumitru Pârvulescu

Sindicaliştii sperau ca astăzi să-şi poată spune păsurile şi miniştrilor Economiei şi Energiei,Constantin Niţă şi Răzvan Nicolescu. Au solicitat o întâlnire, însă nu au primit deocamdată un răspuns în acest sens. Dumitru Pârvulescu a precizat că, în condiţiile în care în următoarele zile nu vor fi chemaţi la discuţii, vor face demersuri pentru un protest în capitală cu 100 de sindicalişti. 

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: