Directorii Aparegio, la DNA pentru urgentarea dosarelor

Traian Pătrăşcoiu, directorul societăţii Aparegio, alături de un alt şef din unitate, a mers marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a vedea care este stadiul anchetelor demarate de această instituţie şi de care depinde continuarea unor investiţii majore la nivelul judeţului Gorj. Pătrăşcoiu spune că procurorii i-au garantat că în cel mult o lună vor finaliza anchetele.

Şeful Aparegio s-a întors optimist de la Bucureşti şi spune că în curând se vor debloca investiţiile sistate în urmă cu mai bine de un an, de la începerea anchetelor procurorilor DNA. "Am discutat, am fost cu managerul de proiect acolo, cu domnul Florin Butiuc, şi am purtat o discuţie cu procurorul de caz. Am reluat acuza, vina şi vinovaţii, am discutat-o urmând să se pronunţe, să dea o soluţie în anchetele acelea. Am cerut noi o audienţă ca să ne punem la dispoziţia procurorilor şi am fost audiaţi în sensul de a lămuri cazul şi eu şi şeful de la unitatea de implementare a proiectului. Mi-a spus că într-o lună va da o soluţie, favorabilă. A spus procurorul că nu e vină. Era vorba de nişte exproprieri, de nişte terenuri acolo, au fost nişte prevederi europene, la care s-a dovedit până la urmă că le-au respectat, şi societatea şi primăriile. Am fost cu un set de documente la noi lămuritoare pentru lucrul acesta. Un comportament extraordinar, am rămas surprins", a declarat Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio.

Mai multe investiţii majore la nivelul judeţului Gorj al furnizorului regional de apă şi canal, precum cele referitoare la lucrările de reabilitare şi extindere a staţiei de epurare şi a celei de tratare de la nivelul municipiului Târgu Jiu, staţia de tratare de la Bumbeşti Jiu şi alte astfel de proiecte au fost blocate de la finanţare de Ministerul Mediului, asta după ce DNA a deschis mai multe anchete în 2014 şi 2015 care vizau fraude cu bani europeni. În vizorul procurorilor anticorupţie au intrat mai multe primării, care ar fi eliberat titluri de proprietate în zone afectate de utilităţi publice.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: