Directorii care au semnat falsuri, sancţionaţi

Profesorii care au contestat modul în care au fost evaluate dosarele de gradaţii au obţinut punctaje mai mari. Este vorba despre şase cadre didactice din cele 17 care au contestat punctajele acordate de prima comisie. Punctajele unor dascăli au crescut, în timp ce ale altora au rămas la fel, în urma contestaţiilor depuse la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj. Cea mai mare diferenţă între punctajul iniţial şi cel final acordat este de opt puncte şi s-a acordat pentru o profesoară de informatică din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.  IŞJ anunţă că directorii care au semnat falsuri pentru a primi gradaţii de merit vor fi sancţionaţi.

În urma contestaţiei profesoara Mihaela Runceanu a trecut pe primul loc în topul profesorilor de informatică ce urmează să obţină gradaţii în acest an, punctajul acesteia fiind mărit de la 51 puncte la 59 de puncte. „Din cele 17 contestaţii depuse, 11 au rămas cu acelaşi punctaj. Cea mai mare diferenţă a fost de opt puncte şi s-a acordat la informatică. Colegii care au evaluat dosarul respectiv au perceput concursul Cangurul ca fiind numai de matematică, în timp ce acesta are şi itemi de informatică”, spune Iustin Paralescu, inspector şcolar general. Printre dascălii care au obţinut puncte în plus după contestaţii se mai numără Elena Guţu de la Palatul Copiilor sau Nicoliţa Trocan.

Directorii care au semnat pe încredere falsuri nu vor scăpa de consecinţe. Este vorba despre directorii de la Şcoala Generală „Sfântul Nicolae”, Şcoala Generală Nr.1 din Rovinari, de la Liceul cu Program Sportiv şi de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, care au mers pe încrederea profesorilor pe care îi au în subordine şi şi-au pus semnătura pe acte false. „Se vor lua măsuri şi asupra directorilor care s-au bazat pe încredere. Vor fi atenţionaţi asupra modului în care sunt semnate documentele”, spune Cornel Toma, inspector de resurse umane în cadrul IŞJ Gorj. Pentru a înlătura suspiciunile ce planau asupra modului în care sunt acordate gradaţiile de merit, conducerea IŞJ Gorj le-a cerut în acest an dascălilor care au depus dosare să prezinte şi actele originale. Pentru unii dintre ei şi-au falsificat actele şi nu au avut ce originale să prezinte, şi-au retras dosarele. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj spun că este regretabil faptul că unii profesori au încercat să obţină gradaţii de merit cu falsuri. „Ne confruntăm cu tot felul de situaţii de a ocoli sau a păcăli legea pentru a avea avantaje. S-a recurs la re-evaluarea dosarelor pentru a stopa acest fenomen care începe să ia amploare”, mai adaugă Cornel Toma.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: