Directorii cu mandate expirate ar putea rămâne în funcţii

Directorii unităţilor de învăţământ liceal din judeţ cărora le-au expirat mandatele ar putea rămâne în continuare pe funcţii. În cadrul unei video-conferinţe ministrul educaţiei le-a recomandat inspectorilor şcolari din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj să le prelungească mandatele directorilor aflaţi la final de mandat până la finele anului şcolar.

În cazul în care Legea Educaţiei ar intra în vigoare, noii directori ar putea fi numiţi în funcţie de aceasta, iar dacă nu, se va trece la organizarea concursurilor. La nivelul judeţului Gorj, pe data de 24 mai au expirat mandatele pentru zece directori de licee din judeţ, însă soarta acestora nu a fost încă decisă de conducerea IŞJ Gorj. Pe listă se află Alina Dănăricu de la Grupul Şcolar Auto din Târgu Jiu, Gheorghe Bucălae de la Grupul Şcolar Agricol din Bârseşti, Gabriela Angheloiu de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Valeriu Drulă, de la Colegiul Tehnic Motru, Mihaela Lupu de la Grupul Şcolar Industrial Tismana, Eugenia Ungureanu şi adjunctul Mihai Istrate de la Grupul Şcolar din Ţicleni sau Ion Pasăre de la Grupul Şcolar Energetic din Turceni. Surse neoficiale spun că în cazul în care aceştia vor fi schimbaţi cei vizaţi ar fi Gheorghe Bucălae, care ar fi schimbat cu Maria Dabelea, Eugenia Ungureanu, care ar fi înlocuită cu Oana Lihoacă, Gabrila ar urma a fi înlocuită cu Marcela Mrejeru, iar directorul adjunct Mihai Istrate de la Ţicleni ar urma a fi schimbat cu Alexandru Ionescu.

Nu de această şansă, de a mai rămâne în funcţii până la terminarea anului şcolar, au beneficiat însă directorii şi directorii adjuncţi de la şcolile generale din municipiu şi din judeţ, cărora le-a expirat mandatul la începutul acestei luni. Şase directori plini şi şapte adjuncţi au fost schimbaţi la începutul lunii mai la Urdari, Valea cu Apă precum şi la colegii din municipiu.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: