Directorii Minprest, la perfecţionare pe Litoral

Minprest pare în criză dacă ne uităm la salariile muncitorilor, care au fost trimişi în luna iunie timp de mai multe zile în concedii fără plată. Tot în iunie, directorul societăţii a plecat la cursuri de perfecţionare pe Litoral, pe banii şi cu maşina Minprest. Gabriel Giorgi nu a fost singur, ci cu mai mulţi colegi. Urmează la rând directorul economic Alin Văcaru.

Directorul de la Minprest, Gabriel Giorgi, a participat în perioada 19-24 iunie la cursuri de formare profesională care au avut loc la hotel Parc, în stațiunea Mamaia. Potrivit surselor noastre, valoarea cursului este de 2.630 de lei de persoană, iar pe lângă acești bani, cursanții au primit 300 de lei diurnă. Mai mult, directorul Giorgi a făcut deplasarea cu Dusterul societăţii.

Gabriel Giorgi a fost deranjat de interesul presei pentru acest subiect. Întrebat despre ce cursuri este vorba, primul răspuns al lui Giorgi a fost „De ce vă interesează?”, după care, realizând probabil că a fost pe banii societăţii, a precizat „cursuri de formare profesională”. Întrebat cât au costat cursurile, Giorgi a răspuns din nou cu întrebarea „Dar de ce vă interesează pe dumneavoastră?”.  Aflând că informaţiile sunt necesare redactării prezentului articol, Giorgi a adăugat că „nu vă pot satisface curiozitatea”, că sunt „costurile de pe piaţa de formare profesională” şi că „există un buget alocat” în acest sens. După care s-a plâns că presa îi pune mereu în gură alte răspunsuri decât cele pe care le oferă.

Urmare a insistenţelor, Giorgi a precizat că bugetul alocat în acest an de Minprest pentru cursuri de perfecţionare este de un miliard de lei vechi şi că vor beneficia de cursuri peste o sută de persoane. „Nu înțeleg de ce vă interesează dacă noi mergem la cursuri. Am fost 15 persoane la curs. Este un buget aprobat, iar formarea profesională se va face pe tot anul. Bugetul este de aproximativ un miliard. O să meargă nu numai la Mamaia, pentru că nu toți trebuie să facă cursul pe care l-am făcut eu”, a precizat Giorgi.

Directorul Minprest a precizat că astfel de cursuri sunt obligatorii, fiind prevăzute de Codul Muncii şi că doar o „fiţuică” precum Pandurul poate fi interesată de câţi bani cheltuieşte societatea pentru acestea.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: