Directorii spitalelor din Gorj, băgaţi în şedinţă de prefect

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a convocat o şedinţă cu toţi directorii unităţilor spitaliceşti. La şedinţă a participat şi Marius Boieru, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, dar şi Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. În urma discuţiile au fost trase şi câteva concluzii.

Toţi directorii de spitalele din judeţ au dat ieri explicaţii prefectului Liviu Andrei despre crunta realitatea din spitalele din Gorj. Unii manageri nu au ştiut ce se va discuta la această întâlnire pentru că nu li s-a spus nimic. „Nu ştiu ce se va discuta la şedinţă. Ne-au sunat de la prefectură să ne prezentăm la o şedinţă cu  domnul prefect. Ce se va discuta la şedinţă nu ni s-a spun. Nu ştiu despre ce este vorba. Nu ne-au pus nici să pregătim materiale”, a declarat Eufimia Dumitrescu, manager Spitalul Novaci. Unii au bănuit despre ce este vorba. „Ne-au chemat cel mai probabil din cauza celor întâmplate la Spitalul din Târgu-Jiu şi la Cărbuneşti”, spune Vasile Stănculete, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Medici orgolioşi

În urma discuţiilor purtate cu directorii s-a ajuns la concluzia că spitalele din judeţ nu colaborează, iar medicii sunt prea orgolioşi. „Întâlnirea a avut loc din cauza întâmplărilor petrecute în ultima perioadă în spitale. Am vrut să vad cum se desfăşoară actele medicale în aceste unităţi spitaliceşti şi ce putem face pentru a avea un act medical de calitate. O altă problemă sesizată este aceea că medicii sunt orgolioşi, iar spitalele orăşeneşti nu colaborează cu Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Decât să trimită pacienţi la Târgu-Jiu preferă să-i trateze acolo chiar şi în condiţii precare. Mai mult decât atât am cerut o documentare medicală în toate cazurile acestea nefericite şi de la Târgu-Cărbuneşti o explicaţie despre cele întâmplate şi de ce mămica nu a fost operată mai devreme” , a declarat Vasile Liviu Andrei, prefect de Gorj. S-a stabilit ca astfel de întâlniri să aibă loc lunar.

Am cerut ca toţi cei vinovaţi să fi sancţionaţi, iar manageri să renunţe acolo unde sunt probleme dacă nu le pot gestiona

Liviu Andrei

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: