Directorul CEO vrea să schimbe legea sindicatelor

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, vrea să schimbe legea care permite salariaţilor să-şi înfiinţeze un sindicat din 15 oameni. Ciurel spune că la numărul de angajaţi ai companiei ar însemna că CEO poate avea peste o mie de sindicate. Directorul Ciurel nu este departe de lumea sindicală. Acesta a facilitat înfiinţarea Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) în bazinul Rovinari, condus de Gabriel Căldăruşe.

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că premierul Ponta a invitat directorii companiilor de stat la o discuţie pe tema unor eventuale schimbări ale legislaţiei. Printre problemele pe care vrea să le ridice se află şi Legea Dialogului social. Ciurel spune că această lege le dă de furcă angajatorilor pentru că angajaţii îşi pot face cu uşurinţă un sindicat. Pe cei care au funcţii în sindicat nu-i poţi da afară, iar acest lucru îi este cunoscut directorului care pusese pe lista de concedieri mai mulţi lideri sindicali. „Avem sindicat de 20 de persoane cu 18 funcţii de conducere, toată familia e pe funcţii de conducere. (...) Ăştia fiind acolo cu funcţii la Tribunal, legea spunea că nu-i puteam disponibiliza. Am primit o opinie juridică de curând din care rezultă că aceste procese vor fi pierdute şi atunci i-am scos de pe listă“, a spus el.

Ciurel a calculat şi, după numărul de angajaţi, CE Oltenia ar putea avea peste o mie de sindicate de câte 15 oameni. Ciurel l-a mai nominalizat şi pe Constantin Creţan, cel care l-a acuzat că pe lista de concediaţi nu sunt piloşii. „Domnul Creţan este reprezentantul unui sindicat cu 216 membri, adică ceva 1% din salariaţi. Ce ne-am face dacă ar fi câteva sute de Creţan, cu câte o sută - două de oameni“, se întreba Ciurel.  Directorul a mai declarat că a mai scos de pe listă şi persoane care au luat documente de la Casa de Pensii din care rezultă că nu îndeplinesc condiţiile de pensionare. În final, pe listă sunt circa 1.970 de persoane, dar apar zilnic schimbări.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: