Directorul Colegiului „Spiru Haret” ameninţă cu demisia!

Gheorghe Gorun, directorul Colegiului Naţional "Spiru Haret" din Târgu Jiu, anunţă că se gândeşte serios să-şi dea demisia din fruntea unităţii de învăţământ. La unitatea şcolară s-a iscat un scandal pe seama programului şcolar al elevilor. Elevii şi părinţii acestora vor de la conducere să adopte un program de iarnă, mai scurt, iar directorul este de acord numai cu scurtarea programului pentru zilele de vineri. În aceste condiţii, prin şcoală au început să circule tabele cu semnăturile elevilor care vor să stea mai puţin la şcoală, lucru ce l-a scos din sărite pe director, care în aceste condiţii se gândeşte serios să părăsească funcţia.

Directorul Colegiului Naţional "Spiru Haret", Gheorghe Gorun, spune că este nemulţumit de modul în care tratează elevii şi părinţii acestora problematica legată de programul şcolar, fiind sigur că în acţiunile demarate împotriva sa ar fi implicaţi şi anumiţi profesori. Gorun spune că înţelege că mulţi dintre elevi sunt din alte localităţi ale judeţului şi tocmai de aceea a solicitat Consiliului de Administraţie al şcolii să aprobe un program mai scurt pentru ziua de vineri, când elevii navetişti pleacă spre locuinţele de domiciliu. "Mă gândesc să-mi dau demisia. Nu sunt de acord cu discutarea programului şcolar în fiecare zi. Solicită şi părinţi, cadre şi elevi, spun că vor program scurtat, ca toată lumea, nu pot să iasă ei din rândul nobleţei educaţionale. Moda programului de iarnă îi contaminează şi pe cei de aici sau a contaminat deja. Consiliul meu de Administraţie nu a decis să micşoreze programul zilnic", a declarat Gheorghe Gorun, directorul Colegiului Naţional "Spiru Haret".

Gorun a mai spus şi că "La Spiru Haret programul şcolar se desfăşoară de când sunt eu director în fiecare zi între 8 sau 7 dimineaţa şi 20 sau 21 seara. Există o excepţie, ziua de vineri, pentru care am solicitat Inspectoratului Şcolar să ne reducă programul până la 18.30 pentru că 70% din elevi pleacă la sfârşitul săptămânii în localităţile judeţului, iar mijloacele de transport pleacă cam atunci. Mai mult, întrucât programul este plin în fiecare zi, n-avem spaţii şcolare şi nici personalul disponibil, iar acea zi de vineri dorim să facem comisiile metodice ale diriginţilor. Elevii mi-au adus tabele cu semnături că ei vor program scurtat", a mai spus directorul.

Alte nemulţumiri

Directorul Gorun spune că Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj nu a dat până acum un răspuns la această solicitare. O altă problemă ridicată de acesta este lipsa de specialişti în şcoli. "Directorii de şcoli nu au cum să aibă cunoştinţă de situaţii de urgenţă, de pompieri, de incendii, de audit, de economie şi aşa mai departe şi solicit specialişti pentru şcoli. Nu avem. Nu am cum să răspund eu pentru situaţii de urgenţă, când nu am habar de treburile acestea. Am cerut în toate chestionarele aplicate, fie de institutul de ştiinţe ale educaţiei, fie de minister, fie de ARACIP, fie de toate structurile astea care e ocupă de calitatea educaţiei. Cea mai dură şi ofensatoare atitudine este cea a elevilor mei care nu vor să facă şcoală şi bănuiesc că sunt dirijaţi de anumite cadre didactice", a mai spus Gheorghe Gorun.

DECIZIE

Unitatea şcolară trece în această perioadă printr-o evaluare a experţilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). Gheorghe Gorun spune că va lua o decizie în ceea ce priveşte plecarea sau rămânerea sa în fruntea instituţiei de învăţământ preuniversitar după ce se va încheia această evaluare.

Vizualizări: 409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: