Disponibilizările de la Artego aduc pierderi de miliarde Primăriei Târgu Jiu

Criza financiară mult discutată nu trece pe lângă primăria municipiului Târgu Jiu. După ce săptămâna trecută au primit bani pentru plata ratelor la bănci, primăria semnalează alte probleme.

Artego a disponibilizat peste 500 persoane, astfel că rata şomajului a mai crescut în Gorj. Nu numai cei rămaşi fără loc de muncă sunt supăraţi, ci şi cei de la primăria municipiului Târgu Jiu. Narcisa Cristea, director economic în cadrul municipiului Târgu Jiu, a declarat într-o conferinţă de presă că disponibilizările făcute de Artego afectează şi „buzunarul“  primăriei.

Narcisa Cristea susţine că bugetul primăriei va scădea cu peste un miliard de lei vechi, bani proveniţi din impozitele pe care municipalitatea le primea de la Artego. „Disponibilizările de la Artego creează probleme. Impozitul plătit de Artego era de peste un miliard de lei vechi pe lună“, a precizat Narcisa Cristea. Directorul economic al primăriei a mai amintit şi de închiderea unor societăţi comerciale, pe care de asemenea, primăria îi va pierde ca şi clienţi la plata impozitelor. Narcisa Cristea a amintit şi de rectificarea de buget pe care primăria a primit-o, cele 80 de miliarde fiind folosite pentru plata dobânzilor la cele două credite bancare pe care primăria le are. Acesta s-a mai plâns şi de preţul gazelor, care a crescut în ultima vreme, foarte multe şcoli fiind încălzite cu centrale pe gaze. În încheiere Narcisa Cristea a declarat că, pentru plăţile urgente, vor fi folosiţi bani alocaţi pentru anumite lucrări de investiţii care o dată cu sezonul rece sunt oprite.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: