„Divorţ” între Grigoraş şi Pandurii

Pandurii au rămas fără antrenor! Petre Grigoraş a decis să plece după aproape 2 ani şi jumătate la Tg-Jiu. Decizia a fost anunţată după negocierile de ieri cu şeful Condescu. Grigoraş spune că nu merge la o altă echipă, în timp ce Condescu încearcă să-i găsească înlocuitor. Ioan Andone e favorit să preia Pandurii.

Decizia divorţului dintre Grigoraş şi Condescu nu a venit ca un şoc. Antrenorul a fost deranjat de atacurile lui Condescu din presă şi luase decizia de a pleca de la Pandurii încă din vacanţă.

Motivele divorţului

Fricţiunile dintre Condescu şi Grigoraş erau evidente de ceva timp. Condescu a fost deranjat de atitudinea antrenorului care a lipsit în decembrie de la banchetul de final de an al echipei, banchet în care Pandurii a celebrat şi 50 de ani de existenţă. Mai apoi, Condescu a aflat faptul că Grigoraş a lipsit în mai multe zile de la antrenamentele echipei şi l-a suspectat că şi-ar fi negociat plecarea la o altă echipă, cel mai probabil Oţelul. Şeful pandurilor a decis astfel să-i dea peste nas antrenorului şi a anunţat într-o conferinţă de presă organizată la finele anului, revenirea lui Vranjes, dar şi două noi achiziţii pe filiera Zvonko Milojkovic, Ilijoski şi Martinovic.

Anunţul respectiv l-a deranjat teribil pe Grigoraş iar picătura care a umplut paharul a fost schimbarea obiectivului la mijlocul campionatului. Condescu a decis că echipa trebuie să termine între locurile 2 şi 4 şi nu 6-10 cum se căzuse de comun acord în vară. Practic, Condescu ştia că Grigoraş e un om orgolios care nu acceptă compromisurile, iar acţiunea sa nu putea avea decât două moduri de rezolvare. Ori Grigoraş accepta noile reguli şi devenea un antrenor ascultător, ori demisiona. Grigoraş a ales varianta a doua. A luat decizia de pune capăt proiectului Pandurii, iar ieri i-a prezentat decizia şefului Condescu. Acesta i-a strâns mâna şi i-a urat succes. Aşa s-a încheiat mandatul lui Grig la Tg-Jiu, un mandat întins pe 2 ani şi 3 luni în care Pandurii a urcat de pe ultimul loc până în preajma podiumului, la bătaie cu granzii Ligii 1.

Condescu: „A vrut să plece !”

Condescu a comentat plecarea antrenorului care i-a lăsat pe panduri pe locul 4 în campionat. „Nu există nimic de nelămurit, ne despărţim ca prieteni, ca oameni. Să fie clar, nu vreun transfer a dus la despărţire (n.r. cazul Vranjes), au fost alte elemente care au intervenit. Nu o să ne ştergem numerele din telefoane, acum că ne-am despărţit. Trebuie să găsim un antrenor nou în 4 zile până la plecarea în cantonament. Nu e uşor să găseşti pe cineva care să continue munca lui Grigoraş. Suntem pe o poziţie care ne îndreptăţeşte clar la obiectivul impus, putem ajunge şi de pe locul 4 în Europa. Adevăratul motiv al despărţirii este că a vrut să plece. El m-a anunţat de la meciul cu Braşov de anul trecut. Crede că trebuia o schimbare la echipă, aşa mi-a spus”, a menţionat ieri Condescu.

Grigoraş: „M-am gândit de mult timp la asta”

Grigoraş a admis că decizia de a pleca de la Pandurii nu a fost luată ieri-azi. Meciul cu Braşov la care face referire Condescu s-a jucat în noiembrie, într-un moment în care gorjenii veneau după o perioadă foarte proastă, cu eşecuri cu Viitorul Constanţa în  campionat şi Dinamo în Cupă, dar şi un egal ruşinos cu CS Severin la Tg-Jiu. „Mulţumesc tuturor, am făcut o echipă bună, mă bucur că se vorbeşte frumos de Pandurii. Decizia o luasem puţin mai devreme, dar am amânat până s-a terminat turul. O să îmi iau bilet la ultimul meci al sezonului în care sper ca Pandurii să sărbătorească participarea în Europa. Sunt convins că vor găsi soluţii ca echipa să ajungă într-o cupă europeană. Decizia e luată, nu mă răzgândesc. Nu mi-era frică de obiectiv, dacă era aşa nu veneam la Tg-Jiu când echipa era pe ultimul loc, cu 6 puncte din 10 meciuri. Sper ca acest pas pe care nu l-am făcut uşor să dea un nou imbold echipei. Dacă noul antrenor mă va suna, îi voi răspunde cu toată sinceritatea legat de orice jucător”, spune antrenorul care are şanse mari să ajungă la Oţelul Galaţi, acolo unde e dorit de noul finanţator, Dan Adamescu. Grigoraş va mai rămâne şi azi la Tg-Jiu pentru a-şi lua la revedere de la jucătorii pe care i-a pregătit în ultimii 2 ani.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: