DNA l-a trimis pe Bocşe la judecată, în cătuşe

Fostul primar din Crasna, Iulian Bocşe, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, la doar o lună după ce a primit şpagă pentru o angajare, el lucrând ca şef al Biroului Resurse Umane şi Relaţii cu Publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti.

Bocşe este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, procurorii dispunând şi trimiterea în judecată a lui Dan Constantin Cuzuc, administrator de firmă, acuzat de dare de mită şi instigare la abuz în serviciu. Inculpată în acest dosar este şi Simona Elena Toader, ea urmând să fie judecată pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, ea fiind cea pentru care Bocşe şi-a riscat libertatea, femeia dorind să fie angajată la OCPI contra unei şpăgi.

Faptele şi mita

Problemele lui Bocşe au legătură cu un concurs de angajări pe care acesta l-a organizat în toamna anului trecut, organizarea fiind făcută în aşa fel încât cea care a plătit pentru a fi angajată să şi câştige postul pe care şi-l dorea.

Procurorii spun că Bocşe, în schimbul unei sume destul de mari de bani, i-a pus lui Toader subiectele şi răspunsurile în braţe şi a ajutat-o să câştige, notând-o la oral suficient de mult pentru a se asigura că aceasta va fi câştigătoarea. De fapt, ulterior, unul dintre contracandidaţii femeii s-a şi retras din concurs, dându-şi seama că îşi pierde vremea pe acolo. „Inculpatul Bocşe Iulian a pus la dispoziţia acesteia din urmă răspunsurile corecte la proba scrisă a acestui concurs şi i-a acordat, în mod discreţionar şi vădit părtinitor, aceleiaşi inculpate, la proba orală a concursului, o notă suficient de mare pentru ca aceasta să promoveze concursul. Prin aceasta, inculpatul a cauzat o vătămare atât intereselor legitime ale persoanei contracandidate la ocuparea respectivului post, cât şi o vătămare a intereselor legitime ale persoanei juridice organizatoare a concursului (Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti), şi obţinând astfel pentru inculpata Toader Simona Elena un folos necuvenit constând în promovarea de către aceasta, în condiţii de vădită incorectitudine, a concursului la care a participat şi, subsecvent, în numirea acesteia în funcţia publică care a făcut obiectul concursului, aceea de asistent registrator principal gradul I în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti”, menţionează DNA.

Banii pe care Bocşe i-a primit nu au fost toţi cei care i-au şi fost promişi, dar au fost suficienţi încât să aibă problemele pe care le are acum cu procurorii anticorupţie. „După numirea inculpatei Toader Simona Elena în funcţia respectivă, drept contraprestaţie pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor sale de serviciu (în modalitatea expusă mai sus), începând cu data de 11 septembrie 2014, inculpatul Bocşe Iulian a pretins de la inculpatul Cuzuc Dan-Constantin suma de 15.000 de euro, sumă din care a primit, în cadrul mai multor prestaţii, aproximativ echivalentul a 5.000 de euro”, mai arată DNA.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: