Doar 22 de târgujieni au plătit impozite prin internet

Contribuabilii gorjenii îşi pot plăti prin internet taxele, impozitele şi amenzile, către oricare primărie din judeţ. Ministerul Finanţelor împreună cu instituţiile de credit au dezvoltat un sistem de plată simplificat. La nivelul municipiului Târgu Jiu, plata online a impozitelor a fost implementată în urmă cu circa doi ani. De la începutul anului şi până în prezent, un număr de 22 de târgujieni şi-au plătit dările prin internet.

Gorjenii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la primării pentru a-şi plăti taxele, impozitele ori amenzile. Începând cu data de 18 august, dările pot fi plătite prin internet, fără a se opri comisioane de către bănci. Ministerul Finanţelor Publice a dezvoltat, în colaborare cu instituţiile de credit, un sistem simplificat pentru plata impozitelor, pentru persoanele fizice care sunt clienţii acestora, fără perceperea de comisioane bancare. Pentru clienţii Băncii Comerciale, sistemul a devenit operaţional încă de la sfârşitul săptămânii trecute, urmând ca din luna septembrie să poată beneficia de acesta şi clienţii CEC şi Bancpost.

Plata on line, cunoscută de târgujieni

Plata on line este deja cunoscută de către târgujieni. În urmă cu circa doi ani, municipalitatea a implementat un sistem prin care contribuabilii îşi pot achita dările cu ajutorul internetului, prin intermediul BRD-ului. “Noi avem implementat un sistem de plată on line de aproximativ doi ani. De la începutul anului şi până în prezent, un număr de 22 de persoane şi-au achitat impozitele şi taxele prin internet”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Până în prezent, peste 60% dintre târgujienii şi au plătit impozitele, suma totală încasată depăşind 170 de miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: