Doar 70 de şcoli au paza asigurată

Numai un sfert din cele 400 de licee din judeţ au paza asigurată. Inspectoratul Judeţean de Poliţie în colaborarea cu Inspectoratul Şcolar au elaborat un plan de măsuri menite să asigure siguranţa elevilor în unităţile de învăţământ cât şi în apropierea acestora. 

În prezent în aproximativ 70 de unităţi de învăţământ, majoritatea din mediul urban este asigurată paza de către personal de pază propriu, prin societăţi specializate sau cu sprijinul Poliţiei Comunitare.  În 86 de unităţi  şcolare sunt montate deja sisteme de alarmă împotriva efracţiei cât şi sisteme de monitorizare video. „Paza în unităţile de învăţământ în anul şcolar 2009-2010 este prioritatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Îmbucurător este faptul că în multe şcoli au fost instalate aparate de supraveghere şi paza este făcută de persoane specializate. Persoanele străine care vor intra în şcoli vor fi sancţionate, aşa cum s-a întâmplat anul trecut cu foarte multe persoane”, a precizat comisarul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Scandalurile izbucnite în anii anteriori în unităţile de învăţământ atât din Târgu-Jiu cât şi din judeţul Gorj i-a determinat pe poliţiştii să elaboreze un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă a acestora. „Vom asigura un climat de siguranţă atât în unităţile şcolare dar şi pe stradă şi în apropiere şcolilor şi liceelor. Suntem convinşi că vor mai exista şi conflicte mai ales între generaţii sau între elevii din licee diferite aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, dar le vom rezolva”, a declarat Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare.

În perioada imediat următoare, Poliţia va demara o serie de acţiuni în barurile din incinta unităţilor de învăţământ.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: