Doar cinci familii au primit alocaţia complementară

Doar cinci familii din Târgu Jiu îşi vor primi alocaţiile complementare sau monoparentale pentru luna ianuarie. S-a ajuns în această situaţie din cauza întârzierii normelor de aplicare a acordării acestor indemnizaţii. Direcţia de Protecţie Socială a fost luată cu asalt în aceste zile de către beneficiarii acestor ajutoare însă, cei care depun dosarele în această lună nu vor beneficia decât de banii pentru luna februarie. „În luna ianuarie avem înregistrate cinci dosare, numărul mic al acestora se datorează actelor normative care au fost aprobate târziu. Abia în data de 27 ianuarie am întocmit primul dosar complet.  Cei care depun dosarele în această lună nu vor mai beneficia de indemnizaţia de  pe luna ianuarie”, a precizat Alina Toader, director adjunct în cadrul Direcţiei de Protecţie Socială.

Circa 70 de persoane se prezintă zilnic la Direcţia de Protecţie Socială pentru a înainta cererile în vederea obţinerii acestor alocaţii. Totodată, au fost înăsprite şi condiţiile de acordare a alocaţiilor. De exemplu, familiile care deţin un autovehicul care nu este mai vechi de zece ani, nu vor mai beneficia de acest sprijin.

De asemenea, începând cu luna ianuarie, a încetat dreptul la alocaţia complementară şi monoparentală pentru toţi beneficiarii al căror venit net pe membru de familie s-a situat până în 470 de lei. Conform noilor prevederi, beneficiază de acest sprijin numai familiile care realizează un venit mediu net pe membru de familie de până la 370 de lei.  În luna decembrie au beneficiat de aceste indemnizaţii circa 4400 de familii din Târgu Jiu.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: