Dobriţoiu: Haiduci precum Caragea au „o anumită susţinere”

Inspectorul şef de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, Viorel Salvador Caragea, s-a aflat ieri, pentru mai multe ore, în faţa comisie de disciplină a Inspectoratului General al Poliţiei Române. Rezultatul audierilor din comisie va fi făcut public în câteva zile. Despre Caragea a discutat şi fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, care a declarat luni seară la Realitatea TV că fărădelegi ale comandantului Poliţiei Gorj au ajuns şi în Comisia de Apărare a Senatului.

Fostul ministru al Apărării a declarat că şi dacă se probează 25% din cele semnalate în memoriile depuse la Senat, lucrurile sunt foarte grave. ”Acest caz a fost semnalat şi în Comisia de Apărare din Senat, fapt ce ne-a determinat, la rândul nostru, să ne adresăm Ministerului de Interne, pentru a cere unele informaţii vizavi de memoriul care a fost înaintat comisiei. Faptele prezentate în acel memoriu sunt deosebit de grave. Dacă 25% dintre ele se probează, atunci avem o serioasă problemă”, a declarat Corneliu Dobriţoiu.

Acesta a mai spus că cel mai probabil Caragea este susţinut pentru a rămâne în Poliţie. ”Oamenii nu rămân în sistem, mai ales astfel de haiduci, precum Caragea, colindând prin colinele patriei. Ei au o anumită susţinere. În plus, eu nu am înţeles în ce constă procesul de modernizare al Poliţiei, eu vin din alt sistem, unde numirile se fac pe baza unor comisii de selecţie şi se înaintează ministrului, ori aşa ar trebui să se întâmple şi la Ministerul de Interne”, a mai spus fostul ministru al Apărării. Dobriţoiu mai spune că dacă o persoană a intrat în greva foamei şi o alta, aici fiind vorba de poliţistul Daniel Crăciun, vorbeşte despre problemele din sistem, atunci sigur este o problemă la Gorj.

”Dacă am avut cazuri de om care a stat în greva foamei, ceea ce este un gest disperat, şi avem aici în platou un om care a slujit această instituţie (n.n. – Poliţia) timp de 30 de ani, dacă nevoia îl aduce aici, înseamnă că acolo este o problemă gravă, ce trebuie rezolvată, în primul rând pentru instituţie”, a mai spus Dobriţoiu. Acesta a adăugat că ministrul Radu Stroe nu poate lua o decizie de unul singur, ci pe seama unor recomandări ale Corpului de Control, pentru că trebuie să respecte Legea Funcţionarului Public.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: