Doi ani cu suspendare pentru un accident mortal

O femeie de 33 de ani din Samarinești a fost condamnată ieri de către judecători la închisoare cu suspendare după ce a fost implicată într-un accident mortal. Florina Burciu a fost acuzată de ucidere din culpă, iar acum a aflat că magistrații au condamnat-o la o pedeapsă cu închisoarea de doi ani, executarea sentinței fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de patru ani, ea trebuind să suporte și cheltuieli judiciare de 500 de lei.

În schimb, firma de asigurări la care avea aceasta polița de răspundere civilă auto a fost obligată să despăgubească rudele victimei cu o sumă destul de mare, decizia instanței nefiind definitivă. „Obligă asigurătorul SC Carpatica SA Sucursala Craiova la plata sumei totale de 52.347 lei din care 30.000 lei despăgubiri civile pentru cheltuielile de înmormântare, monument funerar şi pomeni ulterioare potrivit obiceiului locului şi 22.347 lei daune morale”, au decis magistrații.

În urmă cu câteva zile, procurorii motreni au trimis în judecată și un bărbat care are același nume cu al inculpatei, cel mai probabil o rudă a acesteia, Gheorghe Alexandru Burciu având și el probleme cu legea după ce s-a urcat la volan fără să aibă permis. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, conducerea pe drum public a unui vehicul neînmatriculat în circulaţie, fără a poseda permis de conducere auto şi refuzul de prelevare de mostre biologice, procesul său urmând să înceapă în ianuarie 2015. (G.C.)

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: